Rekor getiri sağlayan Bitcoin altını solladı

Rekor getiri sağlayan Bitcoin altını solladı

Yılbaşından bu yana yüzde 55.5 değer kazanan Bitcoin, inişli çıkışlı bir yıl geçirse de altının yüzde 29'luk getirisini geride bırakarak, 2024'te kripto varlıklara olan ilgiyi artırdı. Fed’in faiz indirimleri sonrası kripto piyasaları canlanırken, Ethereum da yüzde 20 yükseliş kaydetti.

Altındaki yükseliş çok konuşulmasına karşın getiride kripto paralar dikkat çekti. Spot Bitcoin ETF’lerin (borsa yatırım fonu) işleme başlamasıyla 2024’e hızlı bir başlangıç yapan ancak yıl boyunca sert düşüşlerle bir türlü toparlanamayan Bitcoin, bu inişli çıkışlı performasına rağmen ‘güvenli liman’ın tek adresi olan altını bile solladı.

Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında altındaki yükseliş devam ederken, gözler kripto varlıkların performanslarına çevrildi. 14 Mart’ta 73 bin 740 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesini gören ancak ardından gelen aylarda 60 bin dolar kritik seviyesini aşmakta zorlanan Bitcoin, yalnızca 2024’ün başından bu yana yüzde 55.5 değer kazandı. Ethereum ise yüzde 20 seviyelerinde yükseliş kaydetti. Fed’in faiz indirimlerine başlamasıyla son sürat ralliye devam eden altının getirisi ise yüzde 29’da kaldı. Ons altın önceki gün 2.685 dolar seviyesinde yeni bir rekor kırdı. Bununla birlikte Fed’in son faiz indiriminin ardından, kripto piyasaları yeniden canlandı ve dijital varlık alanında iyimserliği de ateşledi.

FED'İN FAİZ İNDİRİMİ SONRASI HAREKETLENDİ

Yatırımcı bir yandan güvenli liman olarak bildiği altına yatırıma devam ederken, diğer yandan artan risk iştahı da riskli varlık olarak kabul edilen kripto para piyasalarını canlandırdı. Bitcoin, Fed’in geçen hafta faiz indirimini başlatmasıyla hareketlenerek 66.440 dolarla, tarihi rekorunun yüzde 10 altına kadar yükselebildi. Ethereum da en yüksek 2.726 dolardan işlem gördü. ABD’de seçimlerde başkan adayı Donald Trump’tan sonra ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkan adayı Kamala Harris de kripto varlıklara destek verdi.

NASDAQ’TAN 10 KAT FAZLA BÜYÜDÜ

Avrupalı kripto para borsası WhiteBIT’in Türkiye’de Sermaye Piyasası Kurulu’nun Faaliyette Bulunanlar Listesi’nde yer alan kolu WhiteBIT TR, “2024’te kriptodan nasıl para kazanılır?” rehberini paylaştı. Buna göre, tarihsel veriler, 2011’den bu yana Bitcoin’in kümülatif büyümesinin yüzde 20 milyonu aştığını; yıllık bazda ortalamaya vurulduğunda, Bitcoin’in yıllık ortalama getiri oranının yüzde 230’luk seviyesiyle, ABD’de teknoloji ağırlıklı hisselerinde listelendiği Nasdaq 100 endeksinin 10 katından daha fazla bir büyümeye karşılık geldiğini gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN