Parası olan buna yatırıyor! TÜİK açıkladı

Parası olan buna yatırıyor! TÜİK açıkladı

TÜİK verileri Türkiye’de en çok tercih edilen yatırım aracını ortaya koydu. Öyle ki parası olan buna yatırıyor. Peki, Türkiye’de yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım aracı hangisi? İşte, TÜİK verileri ile ortaya çıkan o cevap…

ESMAGÜL KOÇAK

Türkiye’de yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım aracı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan verilere göre yatırımcılar genellikle o alana yöneliyor. Öyle ki satışlar geçen yıla göre de artmış durumda. İşte, Türkiye’de parası olanın tercih ettiği o yatırım aracı…

turkiyede-konut-yatirimi-artti-2.jpg

TÜRKİYE’DE YATIRIMCILARIN GÜVENLİ LİMANI BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış verilerine göre, 2023 yılının ağustos ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre %9,9 oranında arttı. Özellikle sıfır konutlara olan talep dikkat çekerken, ipotekli konut satışlarında düşüş yaşandı. Bunun yerine nakit ile yapılan konut alımları yükselişe geçti.

Verilere göre, yüksek enflasyon ve belirsiz ekonomik ortamda, yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri gayrimenkule yöneldi. Sıfır konutlarda artan taleple birlikte, birçok yatırımcı parasını konuta yatırarak ekonomik dalgalanmalardan korunmayı tercih etti. İpotekli konut satışlarının azalması ise faiz oranlarındaki artışın bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

turkiyede-konut-yatirimi-artti-1.jpg

Gayrimenkul sektöründe nakit alımların artması, yatırımcıların konutu uzun vadeli bir yatırım aracı olarak gördüğünü gösteriyor. TÜİK'in bu verileri, gayrimenkulün hâlâ en güvenli yatırım araçlarından biri olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN