MÜHENDİS TEK-SEN ENERJİ SENDİKASI’NDAN MAAŞLAR İÇİN DÜZENLEME TALEBİ

MÜHENDİS TEK-SEN ENERJİ SENDİKASI’NDAN MAAŞLAR İÇİN DÜZENLEME TALEBİ

Mühendis Tek-Sen Enerji Sendikası, kamuda çalışan mühendis, mimar ve teknik personelin maaşlarının, eşdeğer meslek gruplarının gerisinde kalması nedeniyle bir kez daha düzenleme talep etti. Sendika adına açıklamada bulunan temsilciler, maaşların yoksulluk sınırının altında kaldığını belirterek, yetkilileri acil olarak göreve çağırdı.

“Maaşlarımız eşdeğer meslek gruplarının çok gerisinde kaldı”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda Elektrik ve Elektronik Mühendisi olarak çalışan Murat Şahindokuyucu, 2000 yılından beri kamu mühendislerinin eşdeğer meslek gruplarıyla denk maaş aldığını fakat bu dengenin 2022 yılından itibaren bozulduğunu belirtti. Şahindokuyucu, şu ifadelerde bulundu: “2025 yılının ilk yarısında memurlara yüzde 11,54 oranında zam yapılacak. Ancak şu anki yoksulluk sınırı 68 bin liranın üzerinde ve kamuya atanan bir mühendisin maaşı ise sadece 58 bin lira. Bu maaşlar yoksulluk sınırının altındadır ve emeğimizin karşılığı değildir. Bu nedenle, maaşlarımızın yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını talep ediyoruz.”

basliksiz-1-001.jpg

“Maaşlarımızın 105 bin liranın üzerine çıkmasını talep ediyoruz”

Şahindokuyucu, taleplerini şöyle sıraladı: “Mesleki motivasyonun artması ve kamu faaliyetlerinde verimliliğin sağlanması için maaş düzenlemesi talep ediyoruz. Ek ödeme oranlarımızın 50 puan arttırılmasını, teknik çalışma ödeneğine ilişkin kanuni düzenlemenin yapılmasını ve maaşlarımızın 105 bin liranın üzerine çıkarılması da taleplerimiz arasında yer alıyor. Geçmişe dayalı hak kayıplarının giderilmesi de öncelikli beklentilerimizden. Tüm yetkilileri çözüm üretmeye davet ediyoruz.”

“Mühendis ve teknik hizmet sınıfı çalışanlarının birlikteliğini hedefliyoruz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda görev yapan Makina Yüksek Mühendisi Tekin Bardakçı ise, mühendislerin kamuda üstlendikleri kritik rollerin çoğu zaman göz ardı edildiğine dikkat çektiği açıklamasında şu ifadelerde bulundu: “Mühendis ve teknik personel olarak hak ettiğimiz mali ve özlük haklarının geri iade edilmesini istiyoruz. Bunun için sendikalaşmayı önemli bir adım olarak görüyoruz. Tarihsel olarak mühendisler arasında sendikalaşma oranları düşüktü. Ancak sendikamızla birlikte bu bilinci artırmayı hedefliyoruz.”

basliksiz-2-002.jpg

“Kamu mühendislik mimarlık meslek kanununa ihtiyacımız var”

Bardakçı, modern bir kamu mühendislik ve mimarlık meslek kanununun önemi üzerine şu değerlendirmede bulundu: “Kamuda hangi projelerin, yatırımların veya denetimlerin hangi tecrübeye sahip mühendisler tarafından yürütüleceği, hukuki bir çerçeveye oturtulmalı. Bu kapsamda, modern bir kamu mühendislik ve mimarlık meslek kanununa ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN