Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Hissedilenle gerçek enflasyon arasında fark var

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Hissedilenle gerçek enflasyon arasında fark var

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Anadolu Yayıncılar Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Sohbetleri Programı'nda enflasyon konusunu değerlendirdi. Yalçın, bugün açıklanan enflasyon rakamlarının yalnızca resmi bir gösterge olduğunu belirterek, "Haziran ayındaki enflasyon yüzde 1.64 olarak açıklandı ancak bu rakam hissedilen enflasyonu yansıtmıyor. Elektrik zamlarının Temmuz'da yansıtılmasıyla gerçek enflasyonun daha net ortaya çıkacağını düşünüyoruz." dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Anadolu Yayıncılar Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Sohbetleri Programının konuğu oldu.

Yalçın, memurların maaşlarına yapılan zam oranlarını da eleştirerek, "Memurlar için en iyi zam düşük enflasyon ve piyasa istikrarını sağlamaktır. Bu süreçte maliye politikalarının da gelir adaletini ve toplumsal barışı sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Programda ayrıca, dolaylı vergi oranlarının düşürülmesi ve doğrudan vergi sisteminin güçlendirilmesi gerektiği vurgulayan Yalçın, maliye bakanının vergi politikalarıyla ilgili çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade etti.

'HİSSEDİLENLE GERÇEK ENFLASYON ARASINDA FARK VAR'

Ulusal televizyon ve gazetecilerin hazır bulunduğu programda Yalçın, bugün açıklanan enflasyon rakamları hakkında şunları söyledi.

“Haziran ayındaki enflasyon 1.64 olarak açıklandı. Bu rakam hissedilen değil. Beklenen rakam da bu değil. O yüzden hissedilenle gerçek enflasyon arasında fark var. Elektrik zamlarının 1 Temmuz itibariyle yansıtılmış olması dolayısıyla enflasyonun baskılandığı gözüküyor. Sonraki aylarda bu kendini gösterecektir. Sistematik bir şekilde Haziran aylarındaki enflasyon ile hissedilen enflasyon beraberinde tartışmaları getiriyor. Çünkü Temmuzda memur maaşlarına ilişkin zamlarla enflasyon farkı uygulanacağı için burada 6 aylık 24.73 yıllık 71. 60 enflasyon oluştu.

Yılın ikinci 6 ayı için hakem kurulu kararıyla yüzde 10 zam öngörülmüştü toplu sözleşmede biz de uzlaşamamıştık genel hükümlerde. Hizmet kollarının 11 tanesinde uzlaşmıştık. Ama genel hükümler hakem kurulu kararıyla hayata geçmişti. O yüzden 8.46’lık bir enflasyon farkı oluştu."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN