Mahfi Eğilmez'in faiz konusunda görüşü değişti mi? "Yapısal reform şart"

Mahfi Eğilmez'in faiz konusunda görüşü değişti mi? "Yapısal reform şart"

Eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, faiz artışının tek başına bir ekonomiyi kurtaramayacağını belirterek, bu adımın mutlaka yapısal reformlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Eski Hazine Müsteşarı ve ekonomi yazarı Mahfi Eğilmez, kişisel blogunda faiz politikaları üzerine düşüncelerini paylaştı ve sosyal medyada kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Eğilmez, faiz artışının tek başına bir ekonomiyi kurtaramayacağını vurgulayarak, bu adımın mutlaka yapısal reformlarla desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Eğilmez, son zamanlarda sosyal medyada yapılan yorumlardan anladığı kadarıyla, birçok kişinin sadece yazdıklarının ilk cümlesine odaklandığını ve ikinci cümlelerini görmezden geldiğini ifade etti. Örneğin, "Faizin artırılması şarttır. Ama yanında mutlaka yapısal reformlar da yapılmalı, yoksa faiz artışı işe yaramaz" şeklinde bir yorum yaptığında, bazı kişilerin sadece faiz artışına odaklanarak diğer önemli unsurları göz ardı ettiğini söyledi. Bu durumu eleştiren Eğilmez, "Faiz tek başına bir ekonomiyi batırabilir ama tek başına bir ekonomiyi çıkaramaz. Yanında mutlaka yapısal reformlar da yapılmalı," diye vurguladı.

Eğilmez, faiz artışıyla ilgili görüşlerini yanlış yorumlayan kişilere yanıt vermekten yorulduğunu ve bu nedenle "Yapısal Reformlar ve Türkiye" başlıklı bir kitap yazdığını da belirtti. Kitabında, Türkiye'nin yapısal reform ihtiyacını detaylı bir şekilde ele aldığını ifade eden Eğilmez, yapısal reformların ekonominin sürdürülebilirliği için hayati önem taşıdığını savundu.

Türkiye'nin bir "sosyal laboratuvar" gibi olduğunu ve her gün yeni bir şaşırtıcı olayla karşılaşıldığını dile getiren Eğilmez, bazı insanların düne kadar haram saydığı faizi, tek başına ekonomiyi kurtaracak bir mucize gibi görmelerini de eleştirdi. Eğilmez, bu tür konularda yazdığı yazılardan birini ve eski sosyal medya paylaşımlarını okuyucularıyla paylaşarak, düşüncelerinde bir değişiklik olmadığını ve başından beri faiz artışının yanında yapısal reformların yapılması gerektiğini savunduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN