Konut almak için tarih verdi! Ünlü analistten ev sahibi olmak isteyenlere tüyo

Konut almak için tarih verdi! Ünlü analistten ev sahibi olmak isteyenlere tüyo

Emlak piyasasında dalgalanmalar devam ederken yeni konut satın almak isteyenlere Borsa Temel Analisti Tardu Barlas'tan dev tüyo geldi. İşte, ev almak için doğru zaman...

Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, yatırım amaçlı konut almak isteyenleri yakından ilgilendiren paylaşımda bulundu. Merkez Bankası, 2024 Mayıs ayına ilişkin konut fiyat endeksi verileri geçtiğimiz günlerde erişime açtı.

KONUT FİYAT ENDEKSİ ARTTI

Yenicag'da yer alan habere göre, Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, 2024 Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 oranında artış gösteren konut fiyat endeksinin (KFE), bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 45,0 oranında arttığı, reel olarak da yüzde 14,9 oranında azaldığı kaydedildi.

EV ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI?

Tardu Barlas, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yatırım amaçlı konut alım zamanı için şu grafik benim rehberimdir. Dolar bazlı konut fiyat endeksi 38,76'da. Bu endeks 32 dolara gerilediği zaman gönül rahatlığı konut ile alınabilir" dedi.

ev-almak-icin-dogru-zaman-mi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN