Kamu projelerini alan Türk inşaat şirketinden şoke eden karar! Sektörün kalbi olan grup Konkordato ilan etti

Kamu projelerini alan Türk inşaat şirketinden şoke eden karar! Sektörün kalbi olan grup Konkordato ilan etti

İflas haberlerin ardı arkası kesilmiyor. İflas eden şirketler kervanına bir yenisi daha eklendi. Kamu projelerini alan Türk inşaat şirketinden gelen bu haber herkesi şaşkına çevirdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Küresel ekonomik krizin en büyük etkilerinden biri dünyaca ünlü markaların teker teker iflas etmesi oldu. Özellikle son zamanlarda sık sık iflas haberleri duyulurken bir yeni iflas haberi daha geldi. Ünlü Türk inşaat şirketi konkordato ilan etti. Edinilen bilgilere göre şirketin toplam 1.5 milyar liralık borcu bulunuyor. Öte yandan 350 kişi bu şirkette çalışıyor.

yeni-proje-16-001.jpg

TÜRK İNŞAAT ŞRİKETİ İFLASINI AÇIKLADI

Halk TV’de yer alan habere göre, Türk inşaat şirketi olan Özsoy Grup'un konkordato ilan etmesi sektörde dikkat çeken bir gelişme oldu. Şirkete bağlı olan Özsoy İnşaat Turizm AŞ, Yılmazer İnşaat AŞ ve Akademi Yapı Enerji AŞ için konkordato talep edildi.

Söz konusu şirket mali sıkıntılarının gerekçesi olarak ilk aşamada kamuya yapılan işlerde zarar edilmesini gösterdi. Kamu kurumlarının fiyat farkı ödemelerinin zararı karşılamaması ve kararname kapsamında feshedilen bazı projelerin neden olduğu zararlar gibi nedenler yer alıyor.

yeni-proje-14-001.jpg

MAHKEMEDEN GEÇİCİ MÜHLET

Şirket mahkeme tarafından geçici bir mühlet alırken herhangi bir haciz işlemi ile karşı karşıya kalmayacak. Öte yandan Özsoy Grup’un şimdiye kadar imza attığı 150 projenin bedeli 30 milyar TL’yi aşıyor. Halihazırda devam eden 20 projesi bulunurken bu projelerin toplam değeri ise 3.5 milyar TL.

yeni-proje-15-001.jpg

ÖNEMLİ PROJELERİ NELER?

Grubun bitirdiği işler arasında, İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, İncirlik Üssü F16 simülatör binası, Topkapı Sarayı ve Kocaeli Seka Kağıt Fabrikası restorasyonu, 300 yataklı Bahçelievler Devlet Hastanesi ve 200 yataklı Ankara Gölbaşı Devlet Hastanesi gibi önemli projeler bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN