JPMorgan Türk bankaları için hedef fiyatlarını güncelledi

JPMorgan Türk bankaları için hedef fiyatlarını güncelledi

JPMorgan, Türk bankalarına ilişkin hedef fiyatlarını güncelledi ve bazı hisse senetleri için tavsiyelerini revize etti. Yüksek faiz oranlarının kısa vadede kredi daralmasına yol açarak zorluk yaratabileceği belirtilirken, uzun vadeli fırsatlar vurgulandı. Kısa vadede sıkı para politikaları nedeniyle zorluklar olsa da, uzun vadede ROTE oranlarında iyileşme ve yapısal fırsatlar öne çıkarıldı. Dört bankanın hedef fiyatı yükseltilirken, bir bankanın hedef fiyatı düşürüldü.

JPMorgan, yayınladığı "Daha Güçlü Bir Geleceğe Doğru İlerliyoruz; Garanti için OW'e" başlıklı raporunda, Türk bankalarına yönelik hedef fiyatlarını revize etti.

JPMorgan analizine göre, yüksek faiz oranlarının kredi daralmasına yol açabileceği ve bu durumun kısa vadede zorluklar yaratabileceği belirtilirken, Türk bankaları için uzun vadeli fırsatlara dikkat çekildi.

Türk bankaları açısından kısa vadeli görünüm, makroekonomik ayarlamalar ve sıkı para politikaları nedeniyle zorlayıcı olsa da, uzun vadeli beklentiler ROTE oranlarında iyileşme ve yapısal fırsatlarla olumlu değerlendirildi.

Analizde, dört bankanın hedef fiyatı yükseltilirken, bir bankanın hedef fiyatı düşürüldü.

HEDEF FİYATI YÜKSELTİLEN BANKALAR

  • Akbank: Hedef fiyat 45 TL'den 77 TL'ye çıkarıldı ve "nötr" tavsiyesi korundu.
  • Garanti BBVA: Hedef fiyat 73,5 TL'den 164 TL'ye yükseltildi ve tavsiye "nötr"den "ağırlığını artır" olarak değiştirildi. 164 TL hedef fiyatı Aralık 2025 için belirlendi.
  • VakıfBank: Hedef fiyat 17,5 TL'den 24 TL'ye yükseltildi ve "ağırlığını azalt" tavsiyesi korundu.
  • Halkbank: Hedef fiyat 13 TL'den 18 TL'ye yükseltildi ve "ağırlığını azalt" tavsiyesi korundu.

Hedef fiyatı düşürülen banka:

  • İş Bankası C: Hedef fiyat 30 TL'den 19 TL'ye düşürüldü ve "nötr" tavsiyesi korundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN