İsviçreli bankacılık devi UBS'den önemli tahmin! En karlı gümüş yatırımcıları olacak

İsviçreli bankacılık devi UBS'den önemli tahmin! En karlı gümüş yatırımcıları olacak

UBS, gümüş fiyatının önümüzdeki dönemde altına kıyasla daha iyi performans göstereceğini öngörerek gümüş fiyatı tahminlerini yukarı yönlü revize etti. İsviçre yatırım bankası, 2024 yılı sonu için gümüş fiyat hedefini yüzde 20 artırarak 36 dolara çıkardı. Ortalama fiyat beklentisi ise yüzde 14 artışla 30,5 dolar seviyesine yükseltildi.

İsviçreli bankacılık devi UBS (Union de Banques Suisses) gümüş fiyatı tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Cumhuriyet'in haberine göre, uzmanlar bu yükselişin arkasındaki sebepleri şöyle sıraladı:

ALTIN FİYATLARININ ARTMASI

Gümüş, genellikle altına paralel bir seyir izler. Altın fiyatlarında yaşanan artış, gümüş fiyatlarını da yukarı çekebilir.

FED'İN PARA POLİTİKASI

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarını yavaşlatması veya sona erdirmesi, yatırımcıların riskli varlıklara olan ilgisini artırabilir. Bu durum da gümüş fiyatlarını destekleyebilir.

SIKILAŞAN ARZ VE TALEP DİNAMİKLERİ

Gümüşün hem sanayi hem de yatırım amaçlı kullanımı artıyor. Bu durum, arz ve talep dengesini gümüş lehine çevirerek fiyatların yükselmesine katkıda bulunabilir.

UBS stratejistleri, gümüşün altına kıyasla daha cazip bir yatırım fırsatı sunduğunu belirtti. Yatırımcıların, gümüş fiyatlarındaki bu potansiyel artışı göz önünde bulundurarak portföylerine gümüş eklemeyi düşünebileceklerini belirttiler. Ancak uzmanlar her yatırımda olduğu gibi gümüş yatırımında da riskler olduğunu dalgalı seyredebileceği gibi aniden düşebileceğini de belirterek riskleri göz önünde bulundurmak gerektiğinin altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN