İstanbul’da bu daireler kapış kapış gidiyor! Yatırım için ev alacaklar dikkat

İstanbul’da bu daireler kapış kapış gidiyor! Yatırım için ev alacaklar dikkat

İstanbul’da yatırım yapmak isteyenlerin tercihi belli oldu. Kentte hızla artan lüks konut projeleri kadar talep de artış gösterirken, yabancı yatırımcılara nazaran Türklerin bu tercihi şekillendiriyor olması dikkat çekti. İşte, İstanbul’daki yeni yatırım trendinin detayları…

İstanbul'da Balmumcu'dan Maslak'a uzanan lüks konut projeleri adeta kapış kapış satılıyor. Özellikle yerli alıcılar tarafından büyük ilgi gören projelerde, metrekaresi 20 bin dolara kadar çıkan fiyatlar dikkat çekiyor. Son yıllarda yabancı yatırımcıların ilgisi azalırken, projelere yatırım yapanlar arasında daha çok Türk zenginleri yer alıyor. Özellikle Boğaz manzaralı konutlar, alıcıların gözdesi olmuş durumda.

10 Haber'de yer alan habere göre, lüks konut sektöründe öne çıkan beş yeni proje, İstanbul’un prestijli bölgelerinde yükseliyor ve yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Kempinski Residences Balmumcu, Four Seasons Residences Etiler, Mandarin Residences Etiler, Polat Residences 4. Levent ve Rams Beyond İstanbul gibi projelerde, 1 milyon doları aşan fiyatlarla satışa sunulan daireler neredeyse tamamen tükenmiş durumda.

istanbulda-luks-konutlara-yatirim-artti-3.jpg

METREKARE FİYATLARI REKOR KIRIYOR

Lüks projelerin yer aldığı bölgelere baktığımızda, metrekare fiyatlarının hızla yükseldiği görülüyor. Özellikle Kempinski Residences Balmumcu'da metrekare fiyatları 10-13 bin dolar arasında değişiyor. Boğaz manzaralı 900 metrekarelik dubleks dairelerin fiyatları ise 12-13 bin dolara kadar çıkıyor. Yatırımcıların büyük bir kısmı, bu projelere hem prestij hem de yatırım amacıyla yöneliyor.

Benzer bir tablo Four Seasons Residences Etiler projesinde de mevcut. Satış ofisinden alınan bilgilere göre, 2+1 daireler 2 milyon 750 bin dolara kadar alıcı buluyor. Mandarin Residences ise metrekaresi 18 bin dolara kadar çıkan fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

istanbulda-luks-konutlara-yatirim-artti-2.jpg

YERLİ YATIRIMCILARIN İLGİSİ YÜKSEK

Bu lüks projelere en çok ilgi gösterenlerin başında Türk yatırımcılar geliyor. Satış ofislerinden alınan bilgilere göre, alıcıların yüzde 95’i yerli yatırımcılardan oluşuyor. Özellikle Boğaz manzarası ve lüks otel zincirlerinin sunduğu hizmetler, Türk alıcıları cezbediyor.

YABANCI YATIRIMCI İLGİSİ AZALDI

Son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’deki lüks gayrimenkule olan ilgisi azaldı. Rusya-Ukrayna savaşının etkileri geçerken, Türk bankalarının ABD yaptırımları nedeniyle Rus sermayesini kabul etmekte zorlanması ve Türkiye’nin vatandaşlık politikalarında yaptığı değişiklikler, yabancıların Türkiye’den uzaklaşmasına neden oldu. Bununla birlikte Dubai gibi bölgeler yabancı yatırımcılar için daha cazip hale geldi.

istanbulda-luks-konutlara-yatirim-artti-1.jpg

BOĞAZ MANZARASI VE LÜKS YAŞAM TERCİHİ

Gayrimenkul danışmanlarına göre, Türk yatırımcıların bu projelere yönelmesinin en büyük nedeni Boğaz manzarası ve lüks yaşam standartlarına olan talepleri. Lüks markaların sunduğu yüksek standartlarda hizmet ve prestij de bu projelere olan ilgiyi artıran unsurlar arasında.

Sonuç olarak, İstanbul’un lüks konut projeleri yerli yatırımcılar tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Metrekare fiyatlarının 20 bin dolara kadar ulaştığı bu projeler, yüksek getiri potansiyeli ile dikkat çekiyor. Özellikle Boğaz manzaralı projeler, yatırımcıların gözdesi olmayı sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN