İş dünyasından TÜİK Başkanı Çetinkaya'ya tepki: Suçlama değil, şeffaflık bekliyoruz

İş dünyasından TÜİK Başkanı Çetinkaya'ya tepki: Suçlama değil, şeffaflık bekliyoruz

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya’nın, Türkiye’deki şirketlerin karlarının enflasyonu artırdığına yönelik açıklamaları iş dünyasında büyük yankı uyandırdı. İSO Başkanı Erdal Bahçivan, TÜİK’in enflasyon hesaplama yöntemlerini şeffaf bir şekilde açıklamamasını eleştirerek, Çetinkaya’nın suçlamalarına sert tepki gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya, Türkiye’deki şirketlerin karlarının enflasyonu artırıcı bir etkisi olduğunu öne sürerek dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Çetinkaya, "Türkiye'deki şirketler bu enflasyonist ortamı kullanarak normalde yapması gerekenden çok daha fahiş karlar elde ediyorlar. Şirket karları enflasyon üzerinde artırıcı bir etkiye sahip, bu görülüyor" dedi.

Çetinkaya'nın bu açıklaması, iş dünyasında büyük tepkiyle karşılandı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçivan, sosyal medya hesabından yaptığı sert açıklamada, TÜİK’in görev alanının dışına çıkarak enflasyon konusunda bazı kesimleri suçlamasının doğru olmadığını belirtti.

Bahçivan, "TÜİK, görev alanının dışına çıkarak enflasyon konusunda bazı kesimleri suçlamak yerine, toplumun geneli tarafından merak edilen enflasyon hesaplama yöntemiyle ilgili sorulara, daha ikna edici bir açıklama getirmeliydi" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN