Faizlerden sonra şoke eden indirim! Merkez Bankası eski Başekonomisti açıkladı: Kimsenin haberi olmadan indirildi

Faizlerden sonra şoke eden indirim! Merkez Bankası eski Başekonomisti açıkladı: Kimsenin haberi olmadan indirildi

Faizlerden sonra şoke eden indirim! Merkez Bankası eski Başekonomisti Dr. Hakan Kara açıkladı! Kimsenin haberi olmadan indirildi...

TUNACAN ATALAY

Gecelik piyasa referans faiz oranı, Mart ayında gerçekleştirilen 500 baz puanlık faiz artırımının öncesindeki seviyelere geri döndü. Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara'nın paylaştığı grafiğe göre, piyasalarda fiili faiz indirimi gerçekleşmiş durumda.

Türkiye'nin finansal piyasalarında son dönemde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Gecelik piyasa referans faiz oranı, Mart ayında gerçekleştirilen 500 baz puanlık faiz artırımının öncesindeki seviyelere kadar geriledi. Bu sessiz sedasız düşüş, piyasaların Merkez Bankası'ndan beklenen faiz indirimi tartışmalarını alevlendirdi.

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gecelik piyasa referans faiz oranındaki düşüşe dikkat çekti. Kara, paylaştığı grafikte, faiz oranlarının neredeyse Mart ayındaki 500 baz puanlık faiz artırımı öncesindeki seviyelere geri döndüğünü belirtti. Kara, "Herkes faizlerin ne zaman ineceğini tartışadursun, arka planda fiili piyasa faizi sessiz sedasız indi bile" ifadelerini kullandı.

GRAFİK, DÜŞÜŞ EĞİLİMİNİ ORTAYA KOYUYOR

whatsapp-image-2024-08-02-at-09-46-47.jpeg

Prof. Dr. Hakan Kara'nın paylaştığı grafikte, gecelik piyasa referans faiz oranının Ocak 2024'ten Temmuz 2024'e kadar olan dönemdeki hareketleri gözler önüne seriliyor. Grafikte, Mart ayındaki 500 baz puanlık artışın ardından faiz oranlarının dalgalı bir seyir izlediği, ancak son dönemde belirgin bir düşüş eğilimine girdiği görülüyor. Bu düşüş, faiz oranlarının yeniden Mart ayı öncesindeki seviyelere geri döndüğünü gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN