En ünlü yatırımcıdan ‘kara pazartesi’ uyarısı: Paranızın yüzde 20'sini buna yatırın yoksa...

En ünlü yatırımcıdan ‘kara pazartesi’ uyarısı: Paranızın yüzde 20'sini buna yatırın yoksa...

Yatırımcıların beklediği tavsiye, dünyanın en iyisinden geldi. Milyonlarca yatırımcıya uyarıda bulunan uzman isim kara pazartesi diyerek açıkladı. Yatırım yapacaklara paranızın yüzde 20'sini buna yatırmanızı söyledi. İşte o yatırım...

BURAK ÖZTOPRAK

Kara pazartesi uyarısında bulunan dünyaca ünlü yatırımcı, yeni bir tavsiyede bulundu. Son dönemlerdeki düşüşlerin ardından yatırımcıların beklediği açıklama geldi. Paranızın yüzde 20'sini buna yatırın. İşte o yatırım...

YATIRIMCILAR TEDİRGİN

Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius, küresel piyasalardaki son düşüşlerin sadece bir başlangıç olabileceği konusunda çarpıcı bir uyarıda bulundu. Geçtiğimiz hafta yaşanan "kara pazartesi"nin ardından yaptığı açıklamalarda, yatırımcıları portföylerinin bir kısmını nakite çevirmeleri konusunda uyardı. Mobius'a göre, artan jeopolitik gerginlikler, ABD başkanlık seçimleri ve merkez bankalarının politikaları, ekonomide ciddi bir yavaşlama riskini beraberinde getiriyor.

Japonya'daki ekonomik sorunların bir zincirleme reaksiyon başlattığını ve bu durumun ABD piyasalarını da olumsuz etkilediğini belirten Mobius, Fed'in para arzındaki daralma politikasının da ekonomik büyümeyi yavaşlattığına dikkat çekiyor. Bu durum, küresel ekonomide bir belirsizlik ortamı yaratıyor ve yatırımcıları tedirgin ediyor.

mark-mobiustan-turkiyeye-yatirim-vurgusu-0-2zc38b3d.jpg

YATIRIMCILARA ÖNEMLİ TAVSİYE: NAKİT TUTUN

Mobius, yatırımcılara portföylerinin yaklaşık yüzde 20'sini nakitte tutmalarını öneriyor. Ona göre, hisse senedi piyasalarındaki düşüşler genellikle gerçek ekonomik etkilerden önce bir sinyal veriyor. Bu nedenle, nakit tutarak gelecekteki fırsatlardan daha iyi yararlanmak mümkün olacak.

para-vergi.jpg

TÜRKİYE VE DİĞER PİYASALAR

Daha önce Türkiye'ye yatırım yapma konusunda olumlu görüşler belirtmiş olsa da, Mobius bu kez ABD ve Hindistan piyasalarını tercih ettiğini söylüyor. Son dönemdeki piyasa koşulları, yatırımcıların daha güvenli limanlara yönelmesine neden oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN