Emekliler zam geldi diye boşuna sevinmeyin! O emekliler sadece 27 TL zam alacak

Emekliler zam geldi diye boşuna sevinmeyin! O emekliler sadece 27 TL zam alacak

Emeklilere kötü haberi SGK uzmanı verdi. Zam müjdesiyle sevinen emeklilere, boşuna sevinmeyin diyerek paylaştı. O emekliler sadece 27 TL zam alacak. İşte o emekliler...

Emeklilerin gündeminde yer alan en düşük emekli maaşı düzenlemesi sonuçlandı. Maaş zamları belli olurken, 10 bin lira olarak ödenen en düşük emekli maaşı arttı. Yeni maaşın ardından SGK uzmanı İsa Karakaş değerlendirmede bulundu. İşte tüm detaylar...

YENİ KÖK MAAŞ AÇIKLANDI

En düşük emekli maaşında beklenen zam bugün açıklandı. Kök maaş uygulaması kapsamında gelirinde artış olmayan emekli, en düşük emekli maaşına yapılacak zam sonrasında daha yüksek maaş almayı hedefliyordu. Çalışmaların son bulmasıyla, 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı, yüzde 25'lik zamla 12 bin 500 TL'ye yükseldi. Ülkemizde 3 milyon 700 bin emeklinin aldığı maaşta artış yaşandı.

115985.jpg

O EMEKLİ 27 TL ZAM ALDI

Emekli en düşük maaşı hakkında AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, öğle saatin açıklamalar yaptı. Güler'in açıklamaları üzerine SGK Başuzmanı İsa Karakaş en düşük emekli maaşını değerlendirdi.

TGRT Haber TV'de yorumlarını yapan Karakaş, 2019 yılı öncesinde böyle bir uygulama olmadığını söyledi. Günümüzde 5 bin 600 TL kök maaş alan bir emekliye 6 bin TL sosyal yardım yapılarak 12 bin 500 TL verildiğini belirtti. Diğer bir emeklinin ise 10 bin TL alması halinde alacağı desteğin 27 TL kadar olduğunu paylaştı.

emeklilik-basvurusu-3.webp

KÖK MAAŞ DEĞERLENDİRMESİ

Yeni kök maaş hakkındaki değerlendirmelerini SGK Başuzmanı İsa Karakaş şu şekilde paylaştı;

  • 3 milyon 700 bin kişinin tamamı 2 bin 500 TL alamayacak.
  • Kök maaşı 10 bin TL olan 27 TL zam almış oldu.
  • Kök maaşı 4 bin 700 TL ve 5 bin 750 TL olanlar yüzde yüzün üzerinde zam almış oldu. Maaşları iki katından fazla zamlanarak 12 bin 500 TL oldu.
  • Kök maaşı 7,8, 9 bin olanların kimisi 50 lira kimisi bin lira kimisi 1500 lira zam almış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN