Dacia Duster ne kadar güvenli? Merakla beklenen Euro NCAP çarpışma testi sonuçları açıklandı

Dacia Duster ne kadar güvenli? Merakla beklenen Euro NCAP çarpışma testi sonuçları açıklandı

Otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeler yakından takip edilirken yeni araçlarda detaylı incelemeden geçiyor. Herkesin merakla beklediği o sorunun yanıtı Euro NCAP’den geldi. Peki, Dacia Duster ne kadar güvenli? İşte çarpışma testinin sonuçları…

Farklı marka ve model araçlar üzerinde yapılan incelemelerde yakından takip ediliyor. Özellikle araç alacak vatandaşlar için önemli bir kriter olarak görülen çarpışma testlerinin sonuçları dikkatle inceleniyor. Dacia duster'ın yeni versiyonu için 2024 Euro NCAP çarpışma testi sonuçları belli oldu.

TEST SONUCU ŞAŞIRTTI

Dacia'nın popüler SUV modeli Duster'ın yeni versiyonu, 2024 Euro NCAP çarpışma testlerinden sadece 3 yıldız alarak beklentilerin altında kaldı. Avrupa'nın önde gelen güvenlik değerlendirme programı olan Euro NCAP, Duster'ın yolcu korumasında bazı eksiklikler olduğunu belirtti. Test sonuçlarına göre, araç ön çarpışmalarda sürücü ve ön yolcu için diz ve uyluk korumasında iyi performans sergilerken, tam genişlikteki katı bariyer testinde sürücünün kafa korumasında yetersiz kaldı. Yan bariyer testinde ise tüm kritik vücut bölgeleri için iyi koruma sağlandı ve maksimum puan alındı.

dacia-duster-3-yildiz.jpg

EKSİK GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ

Dacia Duster, özellikle gelişmiş sürücü yardım sistemlerinin eksikliği nedeniyle daha yüksek bir puan alamadı. Lane Assist Sistemi ve Otonom Acil Durum Frenleme (AEB) gibi modern güvenlik teknolojilerinin bulunmaması, aracın puanını olumsuz etkiledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN