Cupra Tavascan'ın kardeşi ortaya çıktı! Volkswagen'in yeni modeli ortalığı kasıp kavuracak

Cupra Tavascan'ın kardeşi ortaya çıktı! Volkswagen'in yeni modeli ortalığı kasıp kavuracak

Volkswagen elektrikli otomobil dünyasına büyük bir yenilik getirdi. Volkswagen’in geliştirdiği dört tekerlekten çekişli yeni modelle Cupra Tavascan’ın kardeşi ortaya çıktı. İşte, elektrikli dünyasına gelen büyük yenilik…

ESMAGÜL KOÇAK

Tamamen elektrikli otomobil dünyasında yeni bir dönem başlatan Volkswagen, ID.UNYX modelini Çin'de Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) aracılığıyla ilk kez tanıttı. Bu yenilikçi araç, Cupra Tavascan'ın kardeşi olarak biliniyor ve dört tekerlekten çekişli modelde 250 kW (335 hp) güç üreten iki e-motor ve CATL'den gelen üçlü bir NMC aküye sahip. ID.UNYX, Volkswagen'in daha iyi JAC olarak bilinen Anhui Jianghuai Otomobil Grubu ile olan ortak girişimi Volkswagen Anhui tarafından üretilecek. Bu ortaklık, Volkswagen'in şirketteki hissesini %75'e çıkardığı 2020 yılına kadar her iki tarafın da eşit hisselere sahip olduğu 2017 yılında kuruldu.

volkswagen-id-unyx-1.jpg

ŞİMDİLİK ÇİN İÇ PİYASASINDA SATILACAK

ID.UNYX, Volkswagen Anhui fabrikasında Cupra Tavascan ile birlikte üretiliyor olmasına rağmen, ID.UNYX ilk etapta Çin iç pazarına yönelikken, Cupra Tavascan ise ihracat amaçlı üretiliyor. Volkswagen ID.UNYX, 170 kW gücündeki arka motoru ve 80 kW gücündeki ön motoru ile kombine edilmiş AWD gücüne sahip olacak şekilde iki modelle piyasaya sürülecek. Ayrıca, tek bir 170 kW motorla donatılmış RWD versiyonu da kullanıcıların beğenisine sunulacak.

ID.UNYX, MEB platformu üzerine inşa edilmiş dört kapılı, beş kişilik bir coupe-SUV olarak dikkat çekiyor. Boyutları 4663/1860/1610 mm ve dingil mesafesi 2766 mm olan bu etkileyici araç, AWD versiyonu için 2.266 kg, RWD versiyonu için ise 2.166 kg boş ağırlığa sahip. 21 inçlik tekerlekler üzerinde yükselen ID.UNYX, her iki versiyon için de maksimum 160 km/saat hızla sınırlı.

volkswagen-id-unyx2.jpg

TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Yeni elektrikli aracın resmi piyasaya sürülmesi bu yılın sonlarına doğru gerçekleşecek. Aracın, büyük ihtimalle Nisan ayında Pekin Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tanıtılacağı öğrenildi. Volkswagen ID.UNYX'i Çin'de piyasaya sürdükten sonra satış performansına bağlı olarak, Avrupa ve Türkiye'de de satışa çıkarabileceği tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN