Chery'nin sudan ucuz otomobilleri yolda! 131 bin liraya sıfır otomobil olur mu demeyin: Vergili fiyatı bile...

Chery'nin sudan ucuz otomobilleri yolda! 131 bin liraya sıfır otomobil olur mu demeyin: Vergili fiyatı bile...

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken Chery’nin yeni modeli yollara çıkıyor. 131 bin lirayı duyan şok geçiriyor ama duyduklarınıza inanın. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Son zamanlarda otomotiv sektörünün en çok konuşulan modeli Chery, yine yepyeni bir haberler gündeme geldi. Dünyaca ünlü markanın yeni bu modeli hem fiyatıyla hem tasarımıyla dikkatleri üzerine çekti. Fiyatı duyanlar şaşkına dönerken vergili fiyatı bile “yok artık” dedirtti.

Çinli otomobil üreticisi Chery, bütçe dostu iki yeni küçük otomobil modeli Ice Cream ve Little Ant'ı tanıttı. Ekonomik ve kompakt araç arayan tüketicilere yönelik olan bu modeller, özellikle genç sürücülerin ilgisini çekmeyi hedefliyor.

Chery, ekonomik fiyatlarla dikkat çeken yeni küçük otomobil modelleri Ice Cream ve Little Ant'ı piyasaya sürdü. Ice Cream modeli 2022'den bu yana pek bir değişiklik görmemişken, Little Ant modeli geçtiğimiz yıl güncellenmişti.

cherry-2.jpg

FİYATLAR VE ÖZELLİKLER

Little Ant, fiyatları 8,200 dolardan (262,400 TL) başlayıp 10,300 dolara (329,600 TL) kadar çıkarken, Ice Cream modeli daha da uygun bir fiyatla, 4,100 dolardan (131,200 TL) 6,000 dolara (192,000 TL) kadar olan fiyatlarla satışa sunuluyor. Geçen yıl 10,600 dolar (339,200 TL) başlangıç fiyatıyla satılan Little Ant için bu, önemli bir fiyat düşüşü anlamına geliyor. Ice Cream modelinin Türkiye'deki vergi sistemine rağmen, en düşük paketinin 200-250 bin bandında olması bekleniyor.

yeni-proje-12.jpg

TASARIM VE İÇ DONANIM

Ice Cream, genç tüketicilere yönelik özel sürümler olarak iki yeni varyant sunuyor: 120 kilometre menzilli Vanilla ve 205 kilometre menzilli Milkshake. Her iki model de Pure Green dış renk seçeneği, standart geri görüş kamerası ve 9 inçlik dokunmatik ekran ile donatılmış durumda. Little Ant modeli ise uzun farlar, kapalı ön ızgara ve ön tamponun alt kısmında X şeklinde bir tasarım ile dikkat çekiyor. Arka kısımda küçük dumanlı stop lambaları, büyük siyah bir tampon dekorasyonu ve küçük bir tavan spoyleri bulunuyor. Yeni Little Ant'ın boyutları 3200/1670/1550 mm ve aks mesafesi 2150 mm'dir.

PERFORMANS ÖZELLİKLERİ

Little Ant, farklı menziller sunan iki versiyona sahip. Her iki versiyon da arka monteli elektrik motoru, maksimum 41 beygir gücünde ve 95 Nm tork üretebiliyor. 251 kilometre menzilli versiyon 25.05 kWh, 301 kilometre menzilli versiyon ise daha büyük 29.23 kWh batarya paketi ile donatılmış. Ayrıca araçlar, bataryanın %30'dan %80'e 40 dakikada hızlı şarj edilmesini destekliyor.

yeni-proje-13.jpg

TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Chery'nin Ice Cream ve Little Ant modelleri ile hedefi, maliyet etkin ve çevre dostu ulaşım çözümlerini, özellikle fiyatına ve verimliliğine önem veren tüketicilere sunuyor. Aracın Türkiye'ye geliş tarihiyle ilgili henüz net bir açıklama yok. Fakat geldiği andan itibaren Türkiye'de yok satacağı kesin gibi görünüyor. Bu küçük araçlar, genç şehir sürücüleri ve yoğun şehir ortamlarında güvenilir ve ekonomik bir ulaşım aracı arayanları cezbetmeyi bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN