Altında zelzeleye hazırlanın! Bu akşam dananın kuyruğu kopuyor: Gram altın, çeyrek altın biriktirenler dikkat

Altında zelzeleye hazırlanın! Bu akşam dananın kuyruğu kopuyor: Gram altın, çeyrek altın biriktirenler dikkat

Yatırım tercihini altından yana kullananlara uzmanlardan açıklamalar peş peşe geldi. Gram altın, çeyrek altın, tam altın… Elinde altın bulunduranlar gözleri ekranlara çevirdi. Bu akşam dananın kuyruğu kopacak. İşte altın piyasalarında son gelişmeler…

HİLAL NAS

Altın yatırımcıları güncel piyasaları da yakından takip ediyor. Altında son günlerde hareketli dakikalar yaşanırken güncel fiyatlarda merak ediliyor. Altına yatırım yapacaklara uyarılar uzmanlardan geldi. Piyasalardaki belirsizlik devam ederken gram altında hafif bir düşüş yaşandı. Altının yanı sıra borsada da düşüş görülürken yatırım yapacaklar piyasaları dikkatle inceliyor. İşte altın piyasalarında son gelişmeler…

Ons altın, ABD'den gelecek faiz kararlarına yön verecek veriler öncesinde yatay bir seyir izlemeye devam ediyor. Şu sıralarda yüzde 0,09’luk düşüşle 2.656 dolardan işlem gören ons altın, piyasalardaki belirsizliğin etkisiyle hareketli bir dönemden geçiyor. Gram altın ise hafif düşüşle 2.922 TL’den alıcı buluyor. Öte yandan, Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi de altı ay sonra ilk kez 9000 puanın altına düşerek yatırımcıları tedirgin etti.

ABD VERİLERİ ÖNCESİ YATIRIMCILAR DİKKAT!

ABD'de Türkiye saatiyle bu akşam ve yarın akşam açıklanacak kritik veriler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararlarını şekillendirecek. Bu gelişmeler öncesinde, ons altın yatay bir seyir izliyor ve yatırımcıların temkinli duruşu devam ediyor. Sabah saatlerinde ons altın yüzde 0,09’luk bir kayıpla 2.656 dolar seviyesinde seyrederken, gram altın da 2.922 TL'den işlem görüyor. Döviz kurlarında da hafif dalgalanmalar söz konusu; dolar yüzde 0,09 yükselişle 34,21 TL'den, euro ise yüzde 0,15 yükselişle 37,88 TL'den işlem görüyor.

Düşüş eğilimindeki altında sürpriz yükseliş

BORSA İSTANBUL’DA 9000 PUANIN ALTINA DÜŞÜŞ

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün satış baskısıyla yüzde 3,62 değer kaybederek 9.012,87 puandan kapanış yaptı. Bugün ise güne yüzde 0,15’lik artışla 9.026,49 puandan başlayan endeks, gün içerisinde 8955-9064 bandında dalgalı bir seyir izledi ve kısa bir süreliğine de olsa yeniden 9000 puanın altına indi.

ALTIN 2.685 DOLARI YENİDEN TEST EDEBİLİR

Singapur merkezli GoldSilver Central'dan Brian Lan, altının şu anda konsolide bir aşamada olduğunu ve grafiklerin güçlü yükseliş eğilimlerini göstermesi nedeniyle ons altının 2.685 dolar seviyesini yeniden test edebileceğini belirtti. Lan, "Orta Doğu’daki gerilimler ve ABD seçimleri, uzun vadede külçe altına destek sağlayacak. Ancak kısa vadede petrolün daha iyi performans göstermesi nedeniyle bazı fonlar altından petrole kayabilir" şeklinde konuştu.

Altında düşüş trendi bitiyor! Uzman isim açıkladı: Rekorlar peş peşe gelecek - Ekonomi Haberleri

ABD VERİLERİ TAKİP EDİLİYOR

ABD'de dün açıklanan özel sektör istihdam verileri, eylül ayında istihdamın beklenenden daha fazla arttığını göstererek işgücü piyasasının sağlam kaldığını ortaya koydu. Yatırımcılar bugün ISM hizmet verileri ve haftalık ilk işsizlik başvurularını yakından takip edecek. Yarın ise gözler ABD tarım dışı istihdam verisinde olacak.

FED FAİZ KARARI BEKLENTİLERİ AZALDI

CME’nin FedWatch Aracına göre, Fed’in kasım toplantısında 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağı beklentileri zayıfladı. Piyasalar şu anda bu indirimi yüzde 36 olasılıkla fiyatlıyor; bu oran geçen hafta yüzde 57 seviyesindeydi.

Altın alacaklar harekete geçsin! Altında yükseliş beklenirken düşüş başladı! - Kastamonu Haber - Kastamonu Son Dakika Haberleri

ANALİSTLERİN ALTIN İÇİN BEKLENTİLERİ

Analistler, ons altın için gün içi direnç seviyesinin 2.667 dolar olduğunu belirtiyor. Bu seviyenin aşılması halinde, fiyatların 2.675-2.689 dolar aralığını hedeflemesi bekleniyor. Geri çekilmelerde ise 2.641 ve 2.626 dolar seviyeleri destek noktaları olarak izleniyor.

Altın yatırımcılarının, özellikle ABD'den gelecek ekonomik veriler ışığında temkinli olmaları ve bu seviyeleri dikkatle takip etmeleri öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN