Altın sahipleri yarın saat 15:30'da hazır olun, kıyamet kopacak! İslam Memiş düşebilir diyerek saati saatine uyardı

Altın sahipleri yarın saat 15:30'da hazır olun, kıyamet kopacak! İslam Memiş düşebilir diyerek saati saatine uyardı

Finans analisti İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı geldi. Saat ve tarih vererek konuşan Memiş, altında düşüş yaşanabileceğini açıkladı. Altın tarafında kıyametin kopacağını söyleyerek duyurdu. İşte korkutan açıklama...

Ünlü ekonomist İslam Memiş, yarın için kritik bir gün olduğunu belirtti. Altın yatırımcılarına seslenen Memiş, kıyametin kopacağını söyleyerek kritik uyarılar yaptı. Kar etmek isteyenlerin yatırım aracını açıkladı. İşte piyasa değerlendirmesi...

ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANACAK

Yatırımcıların beklediği değerlendirmeler, finans analisti İslam Memiş'ten geldi. Orta Doğu'da yaşanan gerginliğin etkisini açıklayan Memiş, yatırım araçlarının etkilendiğini söyledi. Borsa'da negatif seyir devam ederken, kurlar duraklama döneminden geçiyor. Altın ve gümüş fiyatlarında denge arayışı olduğunu belirten ekonomist, ABD'nin enflasyon verisinin yarın açıklanacağını duyurdu.

islam-memis-altin-ve-dolarda-cok-fe-clbd-cover.webp

ENFLASYON BEKLENTİSİ

Youtube kanalı üzerinden paylaştığı videoda ABD enflasyon verilerini konuştan Memiş, dolar, borsa, bitcoin, altın ve gümüş piyasasını da değerlendirdi. ABD enflasyonunda 2 farklı senaryodan bahsederek, piyasa beklentisi doğrultusunda yüzde 3, kendi beklentisi olarak ise yüzde 2,9 açıklanacağını belirtti.

Enflasyon verisinin yüzde 2,9 açıklanması halinde piyasadaki dolar karşısında yer alan varlıklar değer kazanacak. Yüzde 3 oranında açıklanırsa dolar karşısındaki varlıklar değer kaybedecek. Yarın sat 15.30'da açıklanacak enflasyon verileri piyasa için kritik önem taşıyor.

isabetli-tahminleriyle-bilinen-islam-memis-kazandirmayacak-olani-acikladi-altin-mi-dolar-mi-borsa-mi-a1po.webp

PİYASA DEĞERLENDİRMESİ

BİST 100: Borsa İstanbul 100 endeksinde 9.500 - 10.200 puan aralığından bahseden Memiş, bu aralığı takip ettiğini söyledi. Yükselişlerin devam etmesi için 10.200 puan seviyesinin yukarı kırılmasını ifade etmek istediğini söyleyerek, "Negatif görünüm maalesef devam ediyor." sözlerini kullandı.

DOLAR: Dolar kurundaki baskının devam ettiğini söyleyen ekonomist, güncel kurun 33 lira 54 kuruş seviyelerinde olduğunu hatırlattı. Yıl sonu dolar kuru için pozitif beklentilere sahip olduğunu söyleyerek, günümüzde dolar endeksinin 102,69 olduğunu hatırlattı. Endekste gerileme yaşandığını açıkladı.

GRAM ALTIN: Gram altındaki yükselişin ardından 2 bin 707 TL seviyelerinden işlem gördüğünü hatırlatan Memiş, ABD enflasyon verileri sonrasında trendin belirleneceğini açıkladı. Altın tarafındaki satışların yön belirleyici olacağını söyleyen Memiş, ons altını takip edeceğini açıkladı. Gram altının her ay rekor kırmaya devam edeceğini söyledi.

GÜMÜŞ: En çok kazandıran yatırım araçlarından bir diğer gümüşün ons ve gram tarafında düşüler olduğunu söyledi. Gümüş gram fiyatı 29,75 TL olurken, altına göre değer kaybettiğini açıkladı. Altın ve dolar birikimi yapan yatırımcılara gümüşün ucuz olduğunu hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN