ABD'nin 130 yıllık firması artık Türklerin oldu! Türk milyarder o ünlü şirketi satın aldı

ABD'nin 130 yıllık firması artık Türklerin oldu! Türk milyarder o ünlü şirketi satın aldı

ABD’nin 130 yıllık firması artık Türklerin oldu. Türk milyarder Hamdi Ulukaya, o ünlü şirketi satın aldığını duyurdu. İşte detaylar…

ABD’nin en popüler bira markası “Anchor Steam” ve “Christmas Ale”i üreten Anchor Steam Company artık ünlü Türk iş insanı Hamdi Ulukaya’nın oldu. Markayı satın alan Ulukaya alımla ilgili açıklama yaptı.

Ulukaya açıklamasında, Anchor’un San Francisco’yu özel kılan bir firma olduğunu ve şirketin tekrardan doğuşunun bir parçası olmaktan heyecan duyduğunu söyleyerek, "Bu şehre, tarihine ve cazibesine aşık oldum. Böyle yerlerde doğan markaların inanılmaz derecede özel olduğuna, değer verilip saygı duyulması gerektiğine inanıyorum” dedi.

yeni-proje-36.jpg

ŞİRKET GEÇEN YIL İFLASINI AÇIKLAMIŞTI

1986’da San Francisco’da kurulan bira şirketi, geçen yıl satışlardaki düşüş ve artan rekabetten dolayı iflas açıklaması yapmıştı. Chobani Yoğurtların CEO’su ve kurucusu Ulukaya’nın aile şirketi Shepherd Futures, şimdi Anchor biraları satın aldı ve firmayı tekrardan yükseltme aşamasına geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN