65 yaş aylığına zam yolda! Yaşlılık aylığı ne kadar olacak? Kalem kalem hesaplandı

65 yaş aylığına zam yolda! Yaşlılık aylığı ne kadar olacak? Kalem kalem hesaplandı

Memur ve emekli maaşlarının yanı sıra bir zam da 65 yaş aylığına bekleniyor. Enflasyondaki yükseliş karşısında beklenen zamlar kalem kalem hesaplandı. Peki, yaşlı aylığı ne kadar olacak? İşte tüm hesaplamalar...

Temmuz ayına son üç gün kala zam haberleri ülke gündeminde yer alıyor. Emekli ve memurlara gelecek zamlar kesinleşmeye başlarken, 65 yaş aylığı için de zam konusu gündeme taşındı. Yaşlı aylığına ne kadar zam yapılacak? İşte zam hesabı...

65 YAŞ AYLIĞINA ZAM GELİYOR

Emekliliği bulunmayan vatandaşlara verilen yaşlılık maaşına temmuz ayında zam bekleniyor. Memur ve emekli maaşlarına gelecek zamla beraber yaşlı aylığına da zam gelecek. SGK emeklilere yeni aylıklarını açıklamak için gün sayarken, bu zamlar enflasyona göre değerlendirilecek. Yaşlı aylığına da aynı şekilde enflasyona göre zam yapılması beklenenler arasında yer alıyor.

1540560.jpg

TEMMUZ AYINDA ZAMLANACAK

Temmuz ayında memur maaşlarına yüzde 20 seviyelerine zam yapılması konuşuluyor. SGK, emekli sandığı ve Bağ-Kur'dan faydalanamayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara bağlanan yaşlılık maaşına da zam söz konusu.

Günümüzde 3 bin 504 lira 84 kuruş ödeme yapılan 65 yaş üzeri emekli olmayan vatandaşlara temmuzla beraber yüzde 20 zam yapılması bekleniyor. Aylık miktarında bir artış öngörülürken, 65 yaş aylığı temmuz sonrasında 4 bin 205 lira 80 kuruşa yükseleceği tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN