35 yıllık dev firma iflas etti! 50 ülkeye ihracat yapıyordu, tüm binaları satıldı

35 yıllık dev firma iflas etti! 50 ülkeye ihracat yapıyordu, tüm binaları satıldı

Konya’da faaliyetlerini sürdüren 35 yıllık dev firma iflas etti. Yurtdışına yaptığı ihracatlar ile dikkat çeken firma iflas edince idari binası da Bagen’e satıldı. İşte detaylar…

Gazete Pencere’nin haberine göre, Konya Organiza Sanayi Bölgesi’nde 300.000 metrekarelik entegre tesisleri en büyük kuruluşların başında gelen Pakpen’in iflası gerçekleşti. Kapı, pencere, boru, bahçe ve PVC gibi çeşitli malzemeleri birlikte üreten firma yılda 250.000 ton plastik, 650.000 metreküp yalıtım malzemesi, günde 1000 adet de kompozit oda kapısı üretiyordu.

MEKTUBU GÜNDEM OLMUŞTU

Ekonomik krizle mücadele edemeyen Pakpen’in kurucu ismi merhum Mehmet Tuza, şirketin iflastan kurtulması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak, “Burası üretime devam etsin. Ben ceketimi alıp çıkarım" demiş ancak mektubu cevapsız kalmıştı.

pakpen-iflas-002.jpg

Firma; Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olacak şekilde yaklaşık 50 ülkeye ihracat yaparak adını duyurmayı başarmıştı.

Pakpen’in, Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikası ve idari binası Konyalı bir diğer firma olan Bagen’e satılırken, Pakpen’de çalışan 1800 işçinin ise haklarını alamadığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN