2024 ile 2025'te emekli olmak arasındaki farkı duyunca çok şaşıracaksınız! SGK uzmanı Ali Tezel'den kritik tavsiye

Emeklilik arifesinde olan vatandaşlar, bu yıl mı yoksa 2025 yılında mı emeklilik başvurusu yapmanın avantajlı olacağını merak ediyor. SGK uzmanı Ali Tezel, daha yüksek maaş aylığı için tüyo verdi. Peki, 2024'te mi 2025'te mi emekli olmak daha avantajlı? İşte detaylar...

Sosyal güvenlik (SGK) uzmanı Ali Tezel, 2024 yılında emekli olan kişinin 2025 yılında emekli olan kişiden daha fazla emekli aylığı alacağını söyledi. Emekli aylıkları ile ilgili Tele1'de açıklamalarda bulunan Ali Tezel, "2024'te emekli olan 2025'te emekli olacak olandan yüzde 35 daha fazla emekli aylığı alır" ifadelerini kullandı.

2024-2025 NE ZAMAN EMEKLİ OLMAK AVANTAJLI?

Ali Tezel'in konuşmasının ardından sunucu Ülkü Çoban, "Bir izleyicimiz, 'En yüksekten ödedim primlerimi ben, 60 bin lira aylık bağlanması gerekiyor bana' demişti, yanlış hatırlamıyorsam. 'Şimdi mi emekli olayım sonra mı?' diye sormuştu" dedi.

Ülkü Çoban'ın sözlerine karşılık Ali Tezel de, "2024'te olsun. O rakam 45 bine düşer 2025'te" yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN