E Okul LGS 3. nakil başvuruları bu gün başladı. LGS nakil başvuru işlemleri ne zamana kadar yapılacak? LGS 3. nakil başvurularına bayram arası verilmişti. LGS 3. nakil başvuruları e okul üzerinden yapılıyor. 31 Ağustos'a devam edecek olan LGS nakil başvuruları hakkında merak edilenleri haberimizden öğrenebilir ayrıca 4. nakil başvuru tarihini takip edebilirsiniz.
LGS 3. nakil işlemleri bayram arasından sonra devam ediyor. İlk iki nakil başvurusunda da istedikleri yere yerleştirilemeyen liselilerin iki hakkı daha var. LGS 3. nakil başvuruları 27 Ağustos pazartesi başladı ve 31 Ağustos cuma gününe kadar devam edecek. Kurban Bayramı nedeniyle ara verilen LGS 3. nakil başvuruları e okul üzerinden yapılmakta. İşte LGS 3. nakil başvuruları hakkında merak edilenler ve başvuru ekranı...
Lise nakil başvuruları 6 Eylül'e kadar devam edecek. LGS 3. nakil başvuruları bugün başladı. 2018 LGS 3. nakil başvuruları 31 Ağustos'a kadar devam edecek. E-okul üzerinden yapılan nakil başvurularının ilk ikisinin tamamlanmasının ardından gözler LGS 3. nakil başvuruların çevrildi. Öğrenciler boş kalan kontenjanlara göre lise tercih etme hakkına sahip. LGS nakil başvuru işlemlerinde boş kontenjanlar çok önemli. Haberimizdeki linke tıklayarak il il lise boş kontenjanlarını öğrenebilirsiniz.
2018 E-okul üzerinden yapılan nakil başvurularının ilk ikisinin tamamlanmasının ardından gözler LGS 3. nakil başvuruların çevrildi. Bu gün başlayan nakil başvuruları cuma gününe kadar yapılacak.
YEREL YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN LİSELERİN BOŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN
LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
27-31 Ağustos 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih başvurularının alınması
3 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil sonuçlarının açıklanması
3-6 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
8 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil sonuçlarının açıklanması
İL İL LİSE BOŞ KONTENJAN SORGULAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYIN
YEREL YERLEŞTİRME NEDİR?
Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterlerine göre değerlendirilerek yapılacaktır. Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise pansiyonlu okul yerleştirmelerine yaptıkları tercihler dikkate alınmayacaktır.
MERKEZİ YERLEŞTİRME NEDİR?
Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; Ortaokul Başarı Puanına (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılır. Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacaktır.
MEB Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu AÇIKLANDI KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ
Yerleştirmeye esas nakiller, dört dönemde olacak. Başvurular 6-10 Ağustos, 13-17 Ağustos, 27-31 Ağustos ve 3-6 Eylül’de saat 17.00’ye kadar alınacak. Her dönemde öğrenciler, her gruptan en fazla üç okul seçebilecek. Tercihler, boş kontenjana bakılmaksızın bir ortaokul müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek. İşlemler, okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacak. Veli, düzeltme veya iptal için tercih süresi içinde okul müdürlüğüne başvurabilecek. 10-14 Eylül’de ise, hiçbir yere yerleşemeyenler için il ve ilçe komisyonunda nakiller olacak. Okullar, 17 Eylül’de açılacak.
E-OKUL'A NASIL GİRİLİR? GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLA
LGS NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.
Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alanlar okulları belirtir.
Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.