Yunanistan ve Paris'e 1000 basıyor! Tarih ve güzellik abidesi: Gez gez bitmiyor

Yunanistan ve Paris'e 1000 basıyor! Tarih ve güzellik abidesi: Gez gez bitmiyor

Burası Yunanistan ve Paris’e 1000 basıyor. Tarih ve doğal güzelliklerin bir arada olduğu bu yer yurt dışı planı yapanların mutlaka rotasında olmalı. İşte gezmelere doyamayacağınız o yer…

Avustralya’nın güney kıyısına kurulu olan, ekonomi ve nüfus bakımından ülkenin en gelişmiş şehri olan Sidney, turistik ve ekonomik bakımdan ülkeye büyük katkılar sağlıyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden binlerce turisti kendine çeken Sidney; iklimi, pırıl pırıl plajları ve renkli gece hayatıyla Avustralya’nın başkenti olmayı fazlasıyla hak ediyor. Peki, Sidney’de nerelere gidilir, neler yapılır? İşte Sidney’le ilgili bilgi sahibi olmanızı sağlayacak minik bir tur…

SİDNEY’DE NERELERE GİDİLİR?

SİDNEY LİMANI

sidney-limani.jpg

Sindey’in en canlı yerlerinden olan Sidney Limanı, şehri kuzey ve güney olacak şekilde iki parçaya bölüyor. Birbirine liman köprüleriyle bağlı olan bölümler, kıyı boyunca çeşitli koşu parkurlarıyla süslü.

OPERA BİNASI

sidney-opera-binasi.jpg

Sindey’in en önemli simgeleri arasında yer alan opera binası, özellikle ihtişamlı mimarisiyle dikkat çekiyor. 20’inci yüzyılın en önemli eserleri arasında yer alan bu bina, her sene 4.5 milyon ziyaretçi ağırlıyor.

SİDNEY KULESİ

sidney-kulesi.jpg

350 metre yüksekliğindeki kule, şehir manzarasını görebileceğiniz en ideal adres.

DARLİNG LİMANI

sidney-darling-limani.jpg

Kentin en eğlenceli adreslerinden olan limanda çeşitli kafe ve restoranlar mevcut.

TARONFFA HAYVANAT BAHÇESİ

sidney-taranffa-hayvanat-bahcesi.jpg

28 hektar alana kurulan hayvanat bahçesinde 2200’ü aşkın hayvan barınıyor. Ülkenin en önemli simgesi haline gelen kanguruları ve tazmanya canavarı gibi hayvanları görmek için burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

THE ROCK MARKET

sidney-the-rock-market.jpg

Kentin en ünlü marketleri arasında yer alan The Rock Market’de el işleri, hediyelik eşyalar ve oyuncaklar alırken bir yandan da yerel müzik grupları ve tiyatrocuların gösterilerini izleyebilirsiniz.

BONDİ PLAJI

sidney-bondi-plaji.jpg

Kentte yaklaşık 100 tane plaj bulunuyor. Ancak o plajlardan en ünlüsü Bondi plajı. Öyle ki burası özellikle sörf meraklılarının akın ettiği bir nokta.

Sidne, özellikle doğal manzaraları ve doğa ile bütünleşen eşsiz şehir yaşantısıyla ünlü bir şehir. Buraya gidenlerin muhakkak Sidney Limanı ve kentin manzarasının tadını çıkarmak için Sidney Kulesi’ni görmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra doğa gezileri ve tekne turları da Sidney’de mutlaka yapılması gerekenler arasında. Özellikle kente 100 km uzaklıkta bulunan Mavi Dağlar da doğaseverlere eşsiz deneyim fırsatı sunuyor. Bunun dışında kalan vaktinizi alışveriş yaparak geçirebilir ve Sidney sokaklarını keşfedebilirsiniz.

sidney-1.jpg

SİDNEY’DE NE YENİR?

Etnik çeşitliliğin fazla olduğu şehirler arasında yer alan Sidney’de farklı kültürlerin mutfak lezzetleri mevcuttur. Sidney’de yiyebileceğiniz en güzel yemeklerin başında ise deniz ürünleri geliyor. Bir liman kenti olan Sidney’de her zaman taze ve lezzetli deniz mahsulleri bulacağınızdan şüpheniz olmasın. Ancak deniz ürünleri tüketmek istemezseniz sığır eti ve hamburger çeşitlerine de bir şans verebilirsiniz.

Çok fazla kültürün iç içe ve bir arada yaşaması sayesinde şehirde hemen hemen dünyanın her yerinden restoranlar var. Sidney’de Orta Doğu mutfağı, Fransız mutfağı, Çin mutfağı, İtalyan mutfağı gibi pek çok seçenekten birisini tercih edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN