Demir Kubbe'nin fotoğrafını çekiyorlardı... Yedi İsrailli, İran adına casusuluk yaparken yakalandı

Demir Kubbe'nin fotoğrafını çekiyorlardı... Yedi İsrailli, İran adına casusuluk yaparken yakalandı

İsrail'de, 'İran için casusluk yaptıkları' iddia edilen 7 kişinin tutuklandığı bildirildi. İsrail savcılığı, tutuklanan şahısların ülke genelindeki çeşitli askeri üsler hakkında bilgi toplamakla suçlandığını açıkladı.

İsrail savcılığının yaptığı açıklamada, tutukluların Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı yerleşkesi, İsrail ordusuna ait iki hava üssü ve Demir Kubbe bataryalarının bulunduğu alanların fotoğraflarını çektiği belirtildi.

Tutuklanan kişilerin, son iki yıldır İran için casusluk faaliyetlerinde bulundukları öne sürüldü.

Tüm tutukluların İsrail vatandaşı olduğu, aralarında askerlikten firar eden bir kişinin de bulunduğu kaydedildi. Olayın ülkenin güvenlik endişelerini de arttırdığı öne sürüldü.

İsrail’in iç güvenliğini tehdit eden bu tür faaliyetlere karşı hassasiyetin arttığı bir dönemde, tutuklamaların önümüzdeki günlerde daha fazla ayrıntıyla gün yüzüne çıkarılması bekleniyor.

Mehr Haber Ajansı'nın aktardığına göre, geçtiğimiz günlerde de Tel Aviv'in kuzeyindeki 'Ramat Gan' yerleşiminde yaşayan iki İsraillinin İran adına casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN