Trump'a suikast girişimi: Gizli servis yöneticisi ihmal suçlamalarını kabul etti

Trump'a suikast girişimi: Gizli servis yöneticisi ihmal suçlamalarını kabul etti

ABD Gizli Servis (USSS) Direktörü Kimberly Cheatle, Donald Trump'a yönelik suikast girişimini engellemede ihmal ettiği eleştirilerini kabul etti. Cheatle, "Sorumluluk bana ait, bu asla yaşanmaması gereken bir olaydı" dedi. Pensilvanya'daki miting sırasında saldırganın "şüpheli bir kişi" olarak tanımlandığını, ancak birimlerin müdahale etmesi gerektiği sırada saldırganın ateş etmeye başladığını belirtti.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin 2024 başkanlık seçimlerindeki adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili detaylı incelemeler devam ediyor.

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, ABD medyasına verdiği röportajlarda, suikast girişimini engellemede USSS'in ihmali olduğu eleştirilerine karşılık verdi. Cheatle, cumartesi günü Pensilvanya'da gerçekleşen suikast girişiminden yarım saat önce, mesafe ölçer taşıyan şüpheli bir adamın yerel kolluk kuvvetleri tarafından tespit edildiğini bildirdi.

"SORUMLULUK BANA AİT"

Cheatle, kolluk kuvveti memurunun durumu bir fotoğrafla eyalet polisine bildirdiğini ve ardından şüphelinin miting alanını daha iyi görebilmek için bir dürbün taşıyıp taşımadığı konusunda bir tartışma yaşandığını aktardı. Ancak Trump'ın konuşmaya başlamasından birkaç dakika sonra, 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks, ateş etmeye başladı.

Cheatle, “Bana saldırganın potansiyel şüpheli bir kişi olarak tanımlandığı söylendi, birimler o kişiyi bulmak için harekete geçti... Maalesef, olaylar hızla gelişti ve şüpheli çatıya çıkmış ve eski başkana ateş etmeyi başardı" dedi.

ABC News'e konuşan Cheatle, Trump'a yönelik suikast girişimine yol açan güvenlik hatasının sorumluluğunun nihai olarak kendisine ait olduğunu belirterek "Sorumluluk bana ait, bu asla yaşanmaması gereken bir olaydı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN