Tayvan Çin denizinde kriz: Tekne alabora oldu

Tayvan Çin denizinde kriz: Tekne alabora oldu

Tayvan Boğazı'nda Çin ile artan gerilimin ortasında Tayvan kontrolündeki Kinmen adaları yakınlarında bir balıkçı gemisi alabora oldu. Çin'in talebi üzerine Tayvan kurtarma çalışmalarına katılmak üzere sahil güvenlik botları gönderdi. Tayvan teknedeki iki cesedin alındığını, iki kişinin sağ şekilde kurtarıldığını diğer iki kişinin ise kayıp olduğunu ifade etti.

Tayvan, hassas Tayvan Boğazı'nda artan gerilimin ortasında Tayvan kontrolündeki Kinmen adaları yakınlarında bir balıkçı gemisinin alabora olmasının ardından Perşembe günü Çin'in talebi üzerine bir kurtarma çalışmalarına katılmak üzere sahil güvenlik botları gönderdi.

Reuters’ta yer alan habere göre Tayvan sahil güvenliği yaptığı açıklamada, Çin'e ait bir balıkçı gemisinin sabahın erken saatlerinde alabora olmasının ardından her iki taraftaki yetkililerin kurtarma botlarını gönderdiğini, iki kişinin kayıp olduğunu, iki kişinin sağ kurtarıldığını ve teknedeki iki cesedin alındığını söyledi.

ÜÇ YILDA 119 KİŞİ KURTARILDI

Sahil güvenlik şefi Chou Mei-wu, bir parlamento komitesine teknelerin Çinli yetkililerin yardım istemesinin ardından gönderildiğini söyledi ve bu tür taleplerin yaygın olduğunu, son üç yılda yaklaşık 119 kişinin bu tür çabalarla kurtarıldığını ekledi.

Sahil güvenlik, kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Tayvan'ın dört sahil güvenlik gemisi ve Çinli mevkidaşının da altı gemi gönderdiğini söyledi.

TEKNEDEN KURTARILANLAR ÇİN'E TESLİM EDİLECEK

Çin, adanın güçlü itirazlarına rağmen demokratik olarak yönetilen Tayvan'ın kendi toprağı olduğunu iddia ediyor ve son yıllarda neredeyse her gün hava savunma tanımlama bölgelerine saldırılar düzenleyerek Tayvan yakınındaki askeri faaliyetlerini artırdı.

Geçtiğimiz ay Çin sahil güvenliği, teknelerinin yasaklı sulara girmesinden sonra Tayvan sahil güvenliğinden kaçmaya çalışırken iki Çin vatandaşının ölmesinin ardından kıyıya yakın Kinmen adaları çevresinde düzenli devriye gezmeye başlamıştı.

Tayvan'ın Kinmen savunma komutanlığı yaptığı açıklamada, Çinli yetkililerden adanın aranması yönünde herhangi bir talep almadığını ancak hayatta kalanların sahil güvenliğe teslim edileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN