Suudi Arabistan’dan İsrail'le normalleşmeye fren: Önce Filistin devleti kurulmalı

Suudi Arabistan’dan İsrail'le normalleşmeye fren: Önce Filistin devleti kurulmalı

7 Ekim’de başlayan katliamdan önce İsrail’le müzakerelerde bulunan Suudi Arabistan’dan yetkililer, İsrail ile diplomatik ilişki kurulması için önce bağımsız Filistin devletinin kurulması gerektiğini bildirdi.

Almanya’da yapılan 60. Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, bölgedeki sorunu çözecek tek ve güvenli yolun, ABD ile İsrail'in iki devletli çözüme olan bağlılığından geçtiğini kaydederek önceliklerinin İsrail'le normalleşmeden önce bağımsız Filistin devletinin kurulması olduğunu belirtti.

'GAZZE'DE YAŞANANLARIN YANSIMASI OLACAK'

Suudi Arabistan merkezli El-İhbariyye’deki habere göre, İsrail'in fiillerinin, Araplar ile Müslümanların duygularını tahrik ettiğini belirten Bin Ferhan, Gazze'de yaşananların İsrail'e her açıdan yansımaları olacağını savundu.

Bakan ayrıca, "İsrail'le ilişkimiz yok. Bizim önceliğimiz, Gazze'deki insani durumu çözüme kavuşturmak. Önceliğimiz Gazze'deki insani kriz ve İsrail'le normalleşmeden önce bağımsız Filistin devletinin kurulması" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN