Sürekli burnu akan adamın meğer beyin sıvısı burnundan geliyormuş! Yıllar önceki darbe sonrası kafatası delinmiş

Sürekli burnu akan adamın meğer beyin sıvısı burnundan geliyormuş! Yıllar önceki darbe sonrası kafatası delinmiş

Kronik burun akıntısından muzdarip olan adam, hastaneye gittiğinde doktorların sözleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Adamın kafatasından sızan beyin omurilik sıvısının 6 yıldır burnundan aktığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

İngiltere'de yaşayan 20 yaşındaki adam, 6 yıldır yaşadığı şiddetli baş ağrıları, nöbetler ve sürekli burun akıntısının aslında beyninin kafatasındaki bir delikten dışarı sızması olduğunu öğrendi.

DARBE SONRASI BEYİN OMURİLİK SIVISI SIZMIŞ

Haber240'ta yer alan habere göre, genç adam, başına aldığı bir darbe sonrasında yıllarca baş ağrısı, nöbetler ve devamlı burun akıntısıyla mücadele etmek zorunda kaldı. Adam, basit bir soğuk algınlığı belirtisi sandığı durumun aslında beyin ve omuriliği çevreleyen şeffaf sıvı olan beyin omurilik sıvısının (BOS) sızması olduğunu öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Sorunun kaynağı, 6 yıl önce geçirdiği bir trafik kazasında başından yaralanması ve o dönemde tıbbi tedaviyi reddetmesiyle ortaya çıkmıştı.

Genç adamın beynini görüntüleyen doktorlar, nadir bir durum olan travmatik ensefalosel ile karşılaştılar. Bu rahatsızlıkta, beyin dokusu kafatasındaki açıklıklardan dışarı çıkabiliyor. Doğuştan meydana gelebileceği gibi, genç adamın yaşadığı travma gibi kafa veya beyin yaralanmaları sonrasında da ortaya çıkabiliyor.

AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Travmatik ensefalosel son derece nadir bir rahatsızlık olarak kabul ediliyor. Yapılan araştırmalara göre, genç adamın durumuna benzeyen vakalar yaklaşık olarak her 40 bin canlı doğumda bir ortaya çıkıyor:

Bu durum, beyne giden kan akışını ve beyin işlevini bozabileceği gibi, beyin hasarı riskini de artırabiliyor.

Genç adam, uzun zamandır yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle sonunda ameliyat olmaya karar verdi. Beyin cerrahı, burun boşluğundan sızan doku ve sıvıyı eski konumuna yerleştirerek, zarar gören beyin zarlarını onardı ve kırığı onardı. Ameliyat sonrası genç adamın şikayetleri tamamen ortadan kalktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN