Su altında kalan volkan yeniden aktif: Duman püskürtüyor

Japonya'da su altında kalan bir volkan, yeniden aktif hale gelerek yüzeye duman püskürtmeye başladı.

Japonya'nın Büyük Okyanus'taki Iwo Jima Adası yakınlarında bulunan bir volkan, uzun bir süre sonra yeniden aktif hale gelerek yüzeye duman püskürmeye başladı. Japonya Sahil Güvenlik yetkilileri, 16 Mart tarihinde gerçekleştirilen havadan gözlemde, söz konusu volkanın faaliyete geçtiğini tespit etti.

8905276.jpg

Adanın kıyısında yer alan bu volkanın yeniden aktif hale gelmesi, çevredeki gemi ve deniz taşıtları için potansiyel bir tehlike oluşturduğu belirtildi. Sahil Güvenlik yetkilileri, bölgedeki navigasyonun etkilenmemesi için gerekli uyarıların yapılması gerektiğine vurgu yaptılar.

8905280.jpg

Yetkililer ayrıca, Iwo Jima Adası'nın geçtiğimiz yıl yaşanan bir volkan patlaması sonucunda oluştuğunu ancak zaman içinde erozyon nedeniyle su altında kaldığını ve giderek su yüzeyinden kaybolduğunu açıkladılar. Ancak, son dönemde tekrar aktif hale gelen volkanın, adanın yeniden dikkat çekici bir jeolojik oluşuma sahne olmasına yol açtığı gözlemlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN