Putin'den Prigojin'in ailesine başsağlığı: 'Yetenekli bir iş insanıydı'

İki ay önce Rusya'ya karşı darbe girişiminde bulunup daha sonra geri çekilen paralı asker grubu Wagner'in lideri Prigojin'in, düşen özel uçağında yanındaki 9 kişiyle beraber ölmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Wagner lideri Prigojin'in ailesine başsağlığı diledi. Putin, “90’lardan beri tanıyorum, yetenekli bir iş insanıydı” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sürerken, 23 Haziran'da Rusya'ya karşı isyan başlatan ancak bir gün sonra geri adım atan paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’e ait özel jet, başkent Moskova’dan St. Petersburg kentine giderken Tver Bölgesi’nde düştü. Kazada, 3’ü pilot toplam 10 kişi hayatını kaybetti. Uçağın yolcu listesinde Prigojin’in de bulunduğu aktarılırken, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Prigojin'in öldüğünü belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da dün düşen uçakta hayatını kaybeden Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Prigojin için başsağlığı dileyerek, “90’lardan beri tanıyorum, yetenekli bir iş insanıydı” dedi.

Putin, "Bu her zaman bir trajedidir. Öncü veriler, Wagner çalışanlarının da uçakta olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

Wagner’in Ukrayna’daki “neo-nazi rejimine” karşı mücadelede önemli katkılar sağladığını belirten Putin, “Bunu biliyor ve hatırlıyoruz, unutmayacağız.” ifadesini kullandı.

"PRİGOJİN KADERİ KARMAŞIK AMA YETENEKLİ BİR ADAMDI"

Prigojin’i 90’lı yılların başlarından bu yana tanıdığını dile getiren Putin, “Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı. Son aylarda olduğu gibi kendisi için ihtiyaç duyduğu sonuçlara, ortak amaç için bunu yapmasını istediğimde ulaştı.” dedi.

Putin, Prigojin’in Rusya’nın yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinde “başarılı sonuçlar” elde ettiğini belirterek, “Yetenekli bir iş adamıydı, sadece ülkemizde değil, yurt dışında özellikle de Afrika'da çalıştı. Petrol, gaz, değerli metaller ve taşlarla uğraştı. Dün Afrika'dan döndü ve burada bazı yetkililerle görüştü.” diye konuştu.

Tver bölgesinde düşen uçağa ilişkin gerekli soruşturmaların yapılacağına işaret eden Putin, şunları kaydetti:

“Soruşturma Komitesinin başkanı bu sabah bana rapor verdi. Soruşturma Komitesi Tver’deki uçak kazasına ilişkin ön soruşturma başlattı, sonuna kadar gidilecek. Bundan şüphem yok. Yakın gelecekte araştırmacıların ne söyleyeceğini göreceğiz. Biraz zaman alacak.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN