Salondan çıkartılmışlardı… Kolombiya lideri Petro'dan Filistin bayrağı açan öğrencilere destek

Salondan çıkartılmışlardı… Kolombiya lideri Petro'dan Filistin bayrağı açan öğrencilere destek

İsrail’in Gazze’de şiddetli saldırıları aylardır sürerken, Kolombiya lideri Gustavo Petro, Filistin bayrağı açtıkları gerekçesiyle üniversiteli öğrencilerin konferans salonundan çıkartılmasına sert çıktı.

Kolombiya Ulusal Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen senfoni orkestrası konserinde Filistin bayrağı açmasının ardından salondan çıkartılan öğrencilere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan ülke lideri Petro, Bizim Filistin ile diplomatik ilişkilerimiz var, diplomatik ilişki kurduğumuz tüm devletlerin bayrağı gibi onun bayrağına da saygı duyulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

RAMALLAH’TA BÜYÜKELÇİLİK AÇILACAK

Güvenlik görevlerinin öğrencilere müdahalesine ilişkin, Kolombiya Cumhurbaşkanı ayrıca, Kolombiya, özgürlükler ve haklar ülkesidir. Devlet üniversitesinde sansürün yeri yoktur. Kültür ve özgürlük eş anlamlıdır" diye kaydetti.

Petro, 20 Ekim'deki açıklamasında, Ramallah'ta büyükelçilik açacağını bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN