BM: Her türlü yargısız infaza açık bir şekilde karşıyız

BM: Her türlü yargısız infaza açık bir şekilde karşıyız

İsrail askerleri sağlık personeli ve Filistinli kılığına girerek Cenin’de bir hastaneyi bastı. Askerler, 3 Filistinliyi öldürdü. BM, sivil kıyafet ile doktor ve hemşire önlüğü giyen İsrailli güçlerin Batı Şeria'da bir hastaneye baskın düzenleyerek 3 Filistinliyi öldürmesine "Her türlü yargısız infaza açık bir şekilde karşıyız." diyerek tepki gösterdi.

İsrail askerleri, doktor, hemşire önlüğü ve Filistinlilerin giydiği sivil kıyafetleri giyerek, Batı Şeria'nın Cenin kentindeki İbni Sina Hastanesi'ni bastı. Özel harekat mensubu askerler girdikleri hastanenin 3. katına çıkarak susturuculu silahlarla 3 Filistinliyi katletti.

Birleşmiş Milletler (BM), Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hastanelerin çatışmalarda kullanıldığına dikkati çeken Dujarric, "Hastanelerin korunması gerekiyor. Hastanelere saldırılar uluslararası hukuka aykırıdır." dedi.

Dujarric, "Her türlü yargısız infaza açık bir şekilde karşıyız." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN