Sadece kravatına 4.900 TL fiyat biçildi! Steve Jobs'ın takım elbisesi açık arttırmada

Sadece kravatına 4.900 TL fiyat biçildi! Steve Jobs'ın takım elbisesi açık arttırmada

Sadece kravatına 4900 TL'den fazla teklif edildi! Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın takım elbisesi açık arttırmaya çıkarıldı! Açılış teklifi 10 bin dolar...

Teknoloji dünyasının efsane ismi Steve Jobs’ın özel eşyaları, Lauren’s tarafından düzenlenen bir müzayedede satışa sunuluyor. Jobs’ın Macintosh’un tanıtımında giydiği Brioni takım elbisesi ve daha birçok Apple hatırası, koleksiyoncuların ilgisine sunulacak. İşte müzayedede satışa çıkan Jobs hatıraları ve fiyat detayları...

MÜZAYEDENİN YILDIZI: BRİONİ TAKIM ELBİSE

resim-2024-06-27-014323115.png

Steve Jobs’ın 40 yıl önce Macintosh’un tanıtım etkinliğinde giydiği Brioni marka takım elbise, müzayedenin en dikkat çeken parçası olarak öne çıkıyor. Bu ikonik takım, Bernard Gotfryd’in ünlü fotoğrafında da görülüyor. Takım elbise için başlangıç teklifi 10 bin dolar olarak belirlenmiş olsa da, uzmanlar müzayede sonunda bu rakamın 30 bin dolara kadar çıkabileceğini tahmin ediyor.

ROBERT TALBOTT KRAVAT VE DİĞER HATIRALAR

resim-2024-06-27-014400436.png

Jobs’ın Macintosh tanıtımında taktığı İtalyan sateninden yapılmış Robert Talbott marka kravat da müzayedede yer alıyor. Şu anki en yüksek teklif 150 dolar (4.926 TL). Bunun yanında, Apple Lisa 2/10 olarak bilinen ve daha sonra Macintosh XL olarak yeniden isimlendirilen ünite de satışa sunuluyor. Çalışmamasına rağmen, koleksiyoncuların ilgisi büyük ve şu anki teklif 800 dolar seviyesinde. Bu rakamın daha da artması bekleniyor.

APPLE-1 SİSTEMLERİ VE DİĞER KOLEKSİYON PARÇALARI

resim-2024-06-27-014448085.png

Geçmiş müzayedelerde Apple-1 sistemleri, prototip fareler, not defterleri, sözleşmeler, rozetler, posterler ve hatta çekler gibi birçok parça binlerce dolara alıcı bulmuştu. Bu müzayedede de benzer şekilde büyük ilgi göreceği tahmin edilen birçok parça bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN