Rusya, Erdoğan'ın teklifini reddetti: İmkansız

Rusya, Erdoğan'ın teklifini reddetti: İmkansız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e, Rusya ve Ukrayna arasında iki tarafın da kabul edeceği bir barışın mümkün olduğunu söyleyerek arabuluculuk yapabileceklerini bildirdi. Rusya'dan teklife olumsuz yanıt geldi.

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi kapsamında dün Kazakistan’ın başkenti Astana'da görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ukrayna konusunda arabuluculuk yapmayı teklif ettiğini bildirildi.

Erdoğan, Putin'e, Rusya ve Ukrayna arasında iki tarafın da kabul edeceği bir barışın mümkün olduğunu söyleyerek arabuluculuk yapabileceklerini ifade etti.

KREMLİN'DEN OLUMSUZ YANIT

Bu açıklamayla ilgili Kremlin'den açıklama geldi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Erdoğan'ın arabuluculuk yapıp yapmayacağıyla ilgili basından gelen soruya, "Hayır, bu imkansız" yanıtını verdi.

Rus Tass haber ajansı, Kremlin'in itirazının gerekçeleriyle ilgili ayrıntı vermedi.

Türkiye, Şubat 2022'de başlayan savaş sonrasında Rusya ve Ukrayna arasında bir yıl kadar yürürlükte kalan tahıl koridoru anlaşmasının imzalanmasında arabuluculuk görevi üstlenmişti. İki ülke arasında Türkiye'de barış görüşmeleri de düzenlenmiş, ancak görüşmeler sonuçsuz kalmıştı.

BİNLERCE SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Rusya'nın Ukrayna işgali, 24 Şubat 2022'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Ukrayna'nın askerden ve Nazizm'den arındırılması" söylemiyle "özel bir askeri operasyon" ilan etmesiyle başladı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde binlerce sivil hayatını kaybetmeye devam ediyor.

Öte yandan İngiltere İstihbarat Servisi'ne (MI6) göre, Rusya savaşın başladığı tarihten bu yana neredeyse her gün bin 200 kayıp verdi ve toplam ölü veya yaralı sayısı 500 bini aştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN