Erdoğan, Putin ile bir araya geldi: Rusya ile ikinci nükleer santral pazarlığı

Erdoğan, Putin ile bir araya geldi: Rusya ile ikinci nükleer santral pazarlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak, 4 Eylül 2023'te görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Astana'da bir araya geldi. Erdoğan, Putin'i Türkiye'ye davet etti. Erdoğan, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali Projesi'nin önemine dikkat çekerek, "Akkuyu enerji santralini bir an önce devreye almak istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Temmuz tarihlerinde Türkiye’nin diyalog ortağı olduğu Şangay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Astana'ya gitti. Zirve kapsamında, Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir görüşme gerçekleştirdi.

ekran-goruntusu-2024-07-03-152930.png

ASTANA'DA KRİTİK BULUŞMA

Rus haber ajansı TASS'ın bildirdiğine göre, Astana'da düzenlenen görüşmede Putin, Türkiye'nin Rus turistlere sağladığı koşullardan dolayı Erdoğan'a teşekkür etti. "Turistlere sağladığınız şartlardan dolayı teşekkür ederim" diyen Putin, Türkiye'nin bu konudaki misafirperverliğini övdü.

AKKUYU ENERJİ SANTRALİ VE SİNOP GÖRÜŞMELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesinin önemine dikkat çekerek, "Akkuyu enerji santralini bir an önce devreye almak istiyoruz" dedi. Erdoğan, aynı zamanda Sinop'ta yapılması planlanan nükleer enerji santrali ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Sinop ile ilgili de görüşmeler var. Ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-07-03-152950.png

'HEDEFİMİZ 100 MİLYAR DOLARI YAKALAMAK'

Erdoğan, Türkiye ve Rusya arasındaki enerji ve ticaret ilişkilerinin samimiyetle ilerlediğini vurgulayarak, "Botaş ve Gazprom ilişkileri samimi ilerliyor" dedi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yönelik hedeflerini de dile getiren Erdoğan, "55 milyar dolarlık hacim bizim için çok önemli değil, hedefimiz 100 milyar doları yakalamak. Bunu yakalayabileceğimize inanıyorum," şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E DAVET

Türkiye'ye gelen Rus turist sayısının önemine değinen Erdoğan, "7 milyon turistin ülkemize gelmesi bizim için çok önemliydi" dedi ve ekledi:

"Rus turistlerin Türkiye'de ağırlanması önem arz ediyor. Bu konudaki samimiyetimiz aynı kararlılıkla devam ediyor. Bunu aynı şekilde devam ettireceğiz. Yeter ki Rus turistler Türkiye'den memnun kalsınlar. Destinasyon olarak iyiyiz, güçlüyüz, bunu aynı şekilde de devam ettireceğiz. Rusya-Türkiye arasındaki bu sıcak ilişkinin ötesinde tabii, ben sizleri de en kısa zamanda ülkemde ağırlamayı bekliyorum."

Erdoğan, Putin'i Türkiye'ye davet ederek, "Sizi en kısa zamanda ülkemde ağırlamayı istiyorum" dedi.

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A ZİYARET SÖZÜ

Putin de Erdoğan'ın davetine olumlu yanıt vererek, "Türkiye'ye muhakkak gelirim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN