Roger Waters'tan Erdoğan'a Filistin teşekkürü

Roger Waters'tan Erdoğan'a Filistin teşekkürü

Dünyaca ünlü rock grubu Pink Floyd'un kurucularından İngiliz müzisyen ve besteci George Roger Waters, İsrail'in Filistin'e saldırılarının birinci yılına dair paylaşılan videodan dolayı Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Pink Floyd'un kurucularından İngiliz müzisyen ve besteci George Roger Waters'a teşekkür etmişti.

Bunun üzerine Waters, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayır efendim, asıl biz size ve Türk halkına Filistin'deki kardeşlerimizin soykırımına karşı batıda tek ses olarak durduğunuz için teşekkür etmeliyiz. Yaptığınız film zekice, halden anlayan, güzel ve gerçek. 2040 yılında da hatırlanacak. Teşekkürler Türkiye." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının İsrail'in Filistin'e saldırılarının birinci yılına ilişkin paylaşımında, İsrail'in Filistin topraklarındaki soykırımı ile Türkiye'nin buna karşı duruşunun anlatıldığı videoya yer verilmişti.

"MÜZİSYENLER SES ÇIKARMAKTAN KORKUYOR"

Ünlü müzisyen daha Filistin'de yaşananları 7 Ekim saldırılarından önce de dile getiriyordu.

Roger Waters, 2016 yılında Independent'a verdiği röportajda müzik endüstrisinin İsrail’e karşı sesini çıkarmaktan korktuğunu söylemişti:

"Sadece Elvis Costello, Brian Eno ve Manic Street Preachers gibi bir elin parmaklarını geçmeyecek isim yanımızda. Eğer ses çıkarırsalar kariyerlerinin yok edileceğini düşünüyorlar. Umarım bazıları artık korkmaktan vazgeçer ve bir şeyler yapmaya başlar. Tüm müzisyenlerin desteğine ihtiyacımız var, aynı Vietnam protestolarındaki gibi”

2021 yılında "İsrail bir apartheid devlettir. Şeyh Cerrah'ta yaşanan soykırım gibi evden çıkarmalara bakın" diyerek görüntüler paylaşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN