Reisi’nin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı: Kazanın nedeni yolcu fazlalığı ve sis

Reisi’nin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı: Kazanın nedeni yolcu fazlalığı ve sis

İran eski Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ölümüne neden olan helikopter kazasının soruşturmasını tamamladı. Kazanın, helikopterdeki yolcu fazlalığı ve sis nedeniyle meydana geldiği açıklanırken, insani faktörlerin etkisine dair bir bulguya rastlanmadığı öne sürüldü.

İran hükümeti, helikopter kazasında yaşamını yitiren eski Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ölümüne ilişkin soruşturmanın tamamlandığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, Reisi’nin kaza sonucu yaşamını yitirdiğine yer verilerek şu ifadeler kaydedildi: “Reisi’nin de içinde olduğu helikopterin yolcu sayısı normalden fazlaydı. Bu nedenle helikopter gerekli yüksekliğe çıkamadı ve sis nedeniyle bir dağa çarptı.”

Kazada insani faktörlerden kaynaklı herhangi bir delilin bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Yapılan soruşturmada kimyasal veya zararlı maddelere dair herhangi bir iz bulunmadı” denildi.

Mezopotamya'nın haberine göre, İran daha önce yayınladıkları raporda helikopterin enkazında kurşun izine veya benzeri bir hasara rastlanmadığı ve helikopterin dağa çarptıktan sonra yandığını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN