İran Genelkurmayı'ndan açıklama: Reisi'nin düşen helikopterinde sabotaj yok

İran Genelkurmayı'ndan açıklama: Reisi'nin düşen helikopterinde sabotaj yok

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin ikinci ön inceleme raporunu yayımladı. Raporda, kazada sabotaj veya elektronik harp müdahalesine dair bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin de aralarında bulunduğu yetkililerin hayatını kaybettiği helikopter kazası hakkında ikinci ön inceleme raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, helikopterde sabotaj veya elektronik harp müdahalesine dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

BAKIM KAYITLARINDA SORUN YOK

Genelkurmay Başkanlığı, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, düşen helikopterin bakım ve onarım kayıtlarının incelendiğini ve bu konuda bir soruna rastlanmadığını vurguladı. Kazadan 69 saniye öncesine kadar mürettebatla iletişimde herhangi bir acil durum veya kesintinin bildirilmediği ifade edildi.

HAVA KOŞULLARI DETAYLI İNCELENECEK

Helikopterin, ilk uçuş güzergahları olan Tebriz'den Ağbend Köprüsü ve Kızkalesi Barajı'na havalandıktan sonra hava durumunun görsel uçuş koşulları için uygun olduğu belirtildi. Ancak, elde edilen belgeler ve diğer iki helikopterin pilot ve yolcularının ifadeleri doğrultusunda dönüş güzergahındaki hava durumunun kazaya etkisinin daha detaylı araştırılması gerektiği bildirildi.

KALINTILARDA SABOTAJ İZİNE RASTLANMADI

Helikopterin kalıntıları ve parçaları üzerinde yapılan incelemeler ve alınan numunelere göre, sabotaj veya elektronik harp müdahalesine dair herhangi bir bulgu tespit edilmediği vurgulandı. Kazanın asıl nedeni bulununcaya kadar incelemelerin sürdürüleceği ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Cumhurbaşkanı Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında baraj açılışı töreninden dönerken geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Kazada Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile birlikte 8 yetkili de yaşamını yitirmişti. Genelkurmay Başkanlığı, 24 Mayıs'ta yayımladığı kazanın nedenlerini araştıran ilk ön inceleme raporunda, helikopterin parçalarında mermi veya benzeri harici cisim izine rastlanmadığını bildirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN