Nepal'de uçak düştü! Çok sayıda ölü var

Nepal'de uçak düştü! Çok sayıda ölü var

Nepal'in başkenti Katmandu'da, 19 kişiyi taşıyan bir küçük uçak kalkış sırasında düştü. Yerel basının aktardığına göre, uçak alev aldı ve 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Nepal'in başkenti Katmandu'da bu sabah bir uçak kazası meydana geldi. Saurya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, kalkış sırasında düştü. Kazada 18 kişi hayatını kaybetti, yalnızca bir kişi sağ olarak kurtulabildi.

KAZA ANI VE İLK MÜDAHALE

Kazanın yerel saatle 11.00 sıralarında meydana geldiği bildirildi. Kathmandu Post gazetesinin haberine göre, uçak kalkıştan kısa bir süre sonra düşerek alev aldı. Havaalanı yetkilisi Premnath Thakur, uçakta mürettebat dahil toplam 19 kişinin bulunduğunu belirtti. Polis ve itfaiye ekipleri hızla olay yerine intikal ederek kurtarma çalışmalarına başladı. Ancak yoğun duman ve alevler, müdahaleyi zorlaştırdı.

Khabarhub adlı haber portalı, uçağın büyük bir duman bulutu yayarak alev aldığını ve enkazın etrafa yayıldığını bildirdi. İlk belirlemelere göre kazanın nedeni henüz netlik kazanmazken, soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

UÇAĞIN ROTASI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Kaza yapan uçak, Himalaya Cumhuriyeti’nde popüler bir turistik destinasyon olan Pokhara'ya gidiyordu. Saurya Havayolları, filosunda yalnızca Bombardier CRJ 200 jetlerini bulunduruyor. Bu uçaklar, genellikle kısa ve orta mesafeli uçuşlar için tercih ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN