NATO Genel Sekreteri Rutte: BRICS ortaklarıyla çalışmak Türkiye'nin egemenlik hakkı

NATO Genel Sekreteri Rutte: BRICS ortaklarıyla çalışmak Türkiye'nin egemenlik hakkı

Türkiye'nin NATO'daki rolünün hayati olduğunu belirten NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, BRICS ülkeleriyle çalışma konusunda Ankara'nın egemenlik hakkına sahip olduğunu ifade etti. Rutte, NATO ittifakı içinde bazı konularda her zaman tartışmalar olabileceğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Estonya Başbakanı Kristen Michal ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türkiye ile BRICS yakınlaşması sorulan Rutte, "Türkiye'nin BRICS ortaklarından bazılarıyla birlikte çalıştığını biliyoruz. Bunu yapmak onların egemenlik hakkıdır." dedi.

'TÜRKİYE'NİN HAYATİ BİR ROLÜ VAR''

BRICS ülkeleriyle ilişkilerinin "zaman zaman ikili ya da NATO içinde tartışmalara yol açmasına" rağmen Türkiye'nin NATO İttifakı içinde oynadığı rolü vurgulayan Rutte, "çok önemli bir müttefik olduğunu" söyledi.

Rutte, "Türkiye, NATO'nun en donanımlı askeri güçlerinden birine sahip. NATO coğrafyasının kendi bölümünde (güneydoğu kanadında) hayati rol oynamaktadır. NATO'ya bir bütün olarak pek çok kabiliyet sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

'TARTIŞMALAR OLABİLİR'

Türkiye'nin NATO geçmişinin uzun yıllara dayandığını hatırlatan Rutte, "Türkiye'nin uzun yıllardır İttifak'ın ayrılmaz bir parçası olmasından büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. Tabii ki İttifak içinde bir demokrasi olarak, 32 ülke arasında şu veya bu konuda her zaman tartışmalar olacaktır." yorumunu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN