Mülteci kampında yangın: Çok sayıda mülteci yaralandı

Mülteci kampında yangın: Çok sayıda mülteci yaralandı

Bangladeş'te bulunan Bhasan Char adasındaki bir kampta gaz sızıntısı nedeniyle yangın çıktı. Olayda sekiz Arakanlı mültecinin yaralandığı açıklanırken, yaralılar arasında 5 çocuğun bulunduğu belirtildi.

Bangladeş polisi, bugün Bhasan Char adasındaki bir kampta gaz sızıntısı nedeniyle çıkan yangında sekiz Arakanlı mültecinin yaralandığını söyledi.

Bhasan Char Polis Şefi Kawsar Alam Bhuiyan, küme içindeki bir evde çıkan yangın nedeniyle kısmi yanıklara sahip sekiz mültecinin Noakhali bölgesindeki bir devlet hastanesine gönderildiğini söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre yaralılar arasında 5 çocuğun da bulunduğu belirtildi.

Bangladeş, 2020'nin sonlarından bu yana Cox's Bazar'ın güneydoğu bölgesindeki sınır kamplarından yaklaşık 32 bin kişiyi Bhasan Char Adası'na taşıdı.

MÜLTECİLER ZORLU HAVA KOŞULLARIYLA KARŞI KARŞIYA

Hareket, özellikle kıyı kesimlerinde düzenli olarak zorlu hava koşullarıyla karşılaşan bir ülkede, bir felaketten endişe duyan yardım gruplarının muhalefetiyle karşılaştı. Hükümet, sel baskınlarına karşı koruma inşa edilmesinin yanı sıra 100 bin kişilik konutlar, hastaneler ve kasırga merkezlerinin inşa edilmesini öne sürerek adayla ilgili güvenlik endişelerini reddetti.

Myanmar'daki Müslüman azınlığın yaklaşık bir milyon üyesi Cox's Bazar'daki tıka basa bambu ve plastik kamplarda yaşıyor.

Derme çatma yapılarıyla kalabalık kamplarda sıklıkla yangınlar çıkıyor. Mart 2021'deki büyük yangın en az 15 mülteciyi öldürdü ve 10 binden fazla evi yok etti.

Geçtiğimiz yıl çıkan yangında yaklaşık 2 bin 800 barınak ve hastaneler ve eğitim merkezleri dahil 90'dan fazla tesis yok olduktan sonra yaklaşık 12 bin kişi evsiz kaldı. Yangını araştıran komisyon, olayı 'planlı bir sabotaj eylemi' olarak nitelendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN