McDonald’s hacklendi! Yüz binlerce dolarlık vurgun

McDonald’s hacklendi! Yüz binlerce dolarlık vurgun

Dünyaca ünlü fast-food devi McDonald's, siber saldırganların hedefi oldu. McDonald's'ın Instagram hesabı ele geçiren hackerlar kripto para piyasasında büyük bir manipülasyon gerçekleştirerek yüz binlerce dolarlık vurgun yaptı.

Hackerlar, McDonald's'ın milyonlarca takipçisine ulaşarak, Solana ağında yeni bir kripto para olarak 'GRIMACE'ı tanıttılar. Kısa sürede token'in değeri astronomik rakamlara ulaşarak 100 bin dolardan 20 milyon dolara ulaştı. Ancak dolandırıcılık olduğu anlaşıldığında hızla çöktü.

700 BİN DOLARA TEŞEKKÜR ETTİLER

Hacker grubun, Mcdonald’s’ın Instagram’daki biyografisine "Solana'daki 700.000 dolar için teşekkür ederim" notu düştüğü görüldü.

Saldırı sonucu şirketin itibarına büyük zarar geldi ve milyonlarca dolarlık bir finansal kayıp yaşandı. Ayrıca, saldırganların hesapta kullandığı ırkçı ve aşağılayıcı ifadeler, sosyal medyada büyük tepki çekti.

YETKİLİ ÖZÜR DİLEDİ

McDonald’s resmi bir açıklama yapmadı ama The Us Sun’a konuşan yetkili, yaşananlardan dolayı özür diledi. Yetkili, “Sosyal medya hesabımızı etkileyen münferit olayın farkındayız. Hesaptaki sorunu çözdük. Bu süredeki paylaşılan saldırgan dil için takipçilerimizden özür dileriz” dedi.

Siber güvenlik uzmanları, bu olayın şirketlerin sosyal medya hesaplarının güvenliği konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Kripto para piyasasındaki manipülasyon riskine dikkat çeken uzmanlar, yatırımcıların bu tür durumlara karşı daha bilinçli olmaları gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN