'Faturanızı yanlışlıkla ödedim' tuzağına dikkat!

'Faturanızı yanlışlıkla ödedim' tuzağına dikkat!

Dolandırıcıların akılalmaz yöntemleri her gün değişiyor. Bu kez de emekliler hedefe alınarak cep telefonu faturası üzerinden dolandırıcılık yapılmaya başlandı. Dolandırıcılar, faturayı ödeyip sonra iade alırken vatandaştan da 'yanlışlıkla ödedim' diyerek fatura bedelini istiyor.

Dolandırıcılar, bu kez de cep telefonu faturaları üzerinden vurgun yapmaya başladı. Dolandırıcılar, rastgele bir cep telefonu numarasını girip, faturayı mobil bankacılık üzerinden ödüyor.

Faturası ödenen vatandaşa mobil operatöründen "Faturanız ödendi" mesajı geliyor. Sabah'ın özel haberine göre, daha sonra dolandırıcılar devreye giriyor. O cep telefonu sahibini arayıp "Faturanızı yanlışlıkla dedem ödemiş, bir hata oldu. Lütfen ücreti geri iade eder misiniz?" gibi taleplerde bulunuyor.

Vatandaş, gerçekten de ödemenin yapıldığını görünce iyi niyetle parayı geri gönderiyor. Ancak dolandırıcıların asıl oyunu burada başlıyor. Dolandırıcı, birkaç gün içinde "hatalı ödeme" gerekçesiyle ödediği faturayı bankasından geri alıyor.

Uzmanlar, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların öncelikle bankalarıyla iletişime geçmelerini, ödeme yapan kişiyi doğrulamadan kesinlikle herhangi bir iade işlemi yapmamalarını tavsiye ediyor.

Bu dolandırıcılık yönteminin mağdurlarından biri de Ankara'da yaşayan bir emekli oldu. Kendini asker olarak tanıtan bir dolandırıcı, "Yanlışlıkla GSM faturanızı ödedim" diyerek emekliyi kandırdı. Emekli, GSM firmasından faturasının ödendiğini teyit edince dolandırıcıya parayı havale etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN