Macron aşırı uçtaki partiler için uyardı: Ülke iç savaşa sürüklenebilir

Macron aşırı uçtaki partiler için uyardı: Ülke iç savaşa sürüklenebilir

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşan erken seçimler öncesinde, aşırı sağın sunduğu güvensizlik çözümlerinin toplumu böldüğünü ve iç savaşa yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, LFI'nin Fransa için önerdiği "cemaatçilik" yaklaşımının da benzer bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Macron, böyle bir durumda ülkenin iç savaşla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşan erken seçimler öncesinde, aşırı sağ ve aşırı sol partilerin programlarının ülkeyi "iç savaşa" sürükleyebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Bir podcast yayınında rakip partilerin seçim vaatlerini değerlendiren Macron, aşırı sağcı lider Marine Le Pen'in partisi Ulusal Birlik (RN) ve aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinin politikalarının ülkeyi bölünme ve kaosa sürükleyebileceğini söyledi.

Macron, Aşırı sağın güvensizliğe karşı sunduğu çözümün toplumu böldüğünü ve ülkeyi iç savaşa sürüklediğini LFI'nin ise Fransa için bir çeşit "cemaatçilik" teklif ettiğini belirtti ve böyle bir durumun ardından da ülkede iç savaş çıkabileceğini iddia etti.

Macron, "Her şeyden bıktığımızda, hayat her gün zorlaştığında, daha hızlı çözümler sunan aşırıların cazibesine kapılabiliyoruz. Ancak, çözüm hiçbir zaman ötekisini reddetmek olmayacaktır." şeklinde konuştu.

RN ve LFI'nin vatandaşların gerçek sorunlarına, öfke ve endişelerine yanıt verdiğini kabul eden Macron, bu partilerin sunduğu çözümlerin ülkedeki çatışmayı artırarak yanlış yollara saptığını vurguladı.

FRANSA GAZZE'YE UYGULANAN KISITLAMALARIN KALKMASINI İSTEDİ

Macron, Ürdün Kralı Abdullah'ı Paris'teki Elysee Sarayı'nda ağırladı. İkili, Gazze'ye insani yardımın ulaşmasını engelleyen kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulundu ve bölgede kalıcı ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tüm esirlerin serbest bırakılması yönündeki beklentilerini dile getirdiler.

ABD'nin barış planının uygulanması gerektiğini ifade eden liderler, Batı Şeria'daki durumdan endişe duyduklarını belirtti. Macron ve Kral Abdullah, Batı Şeria'daki Filistin topraklarına yönelik İsrail şiddetini kınadı ve iki devletli çözüm için birlikte çalışma konusunda mutabık kaldılar.

NE OLMUŞTU?

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin Fransa ayağında, RN yüzde 31,37 ile ilk sırada yer alırken, Macron'un partisi Rönesans yüzde 14,60 ile ikinci olmuştu. Bu sonuçların ardından Macron, 9 Haziran'da Parlamentoyu feshederek 30 Haziran ve 7 Temmuz'da erken seçim yapılacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN