Kritik görüşme sonrası Putin'den açıklama: Kuzey Kore ile askeri iş birliğe yeşil ışık

Kritik görüşme sonrası Putin'den açıklama: Kuzey Kore ile askeri iş birliğe yeşil ışık

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile gerçekleştirdikleri kritik görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki ülke arasında askeri ve teknik iş birliği potansiyeli olduğunu söyledi. Putin, "Bazı kısıtlamalar var. Rusya tüm bu kısıtlamalara uyuyor. Ama tabii ki konuşabileceğimiz, müzakere edeceğimiz ve düşünebileceğimiz şeyler var" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile gerçekleştirdiği kritik görüşme hakkında Rossiya-1 devlet kanalına açıklamalarda bulundu. 4 yıl sonra ilk kez bir araya gelen Rusya ile Kuzey Kore arasındaki askeri ve teknik iş birliğine değinen Putin, "Bazı kısıtlamalar var. Rusya tüm bu kısıtlamalara uyuyor. Ama tabii ki konuşabileceğimiz, müzakere edeceğimiz ve düşünebileceğimiz şeyler var. Burada da perspektifler var" ifadelerini kullandı.

putin-2.jpg

Rusya'nın kendisine yeten bir ülke olduğuna dikkati çeken Putin, "Ancak mevcut kurallar çerçevesinde bizim de dikkat ettiğimiz ve müzakere ettiğimiz fırsatlar var" diye konuştu.

'MÜZAKERELER VERİMLİYDİ'

Kim ile müzakereleri "verimli" olarak nitelendiren Putin, bölgedeki durum ve ikili ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.

'LOJİSTİK ÜÇGEN' PROJESİ BAŞLATILIYOR

Tarım konusunda Rusya'nın sunabileceği çok şey olduğunun altını çizen Putin, Çin'e giden bir kara yolu, bir demir yolu ve limandan oluşan "lojistik üçgen" projesi dahil ortak projelerin başlatılması hususunu ele aldıklarını dile getirdi.

Putin, Kim'in Vladivostok'ta Rusya Savunma Bakanlığına ait bir askeri birliği ve bir üniversiteyi ziyaret edeceği bilgisini paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN