İsrail'in İran misillemesi nükleer santralleri hedef almayacak

İsrail'in İran misillemesi nükleer santralleri hedef almayacak

İsrail, Beyaz Saray'a İran'a karşı planlanan misilleme saldırısında nükleer ya da petrol tesislerini hedef almayacağı konusunda güvence verdi. Netenyahu saldırıyı ABD seçimlerini etkilemeyecek şekilde planlıyor.

ABD basınında yer verilen haberlere göre İsrail Başbakanı Netanyahu, Beyaz Saray’a İran’a yönelik yapılacak misilleme saldırısında nükleer ve petrol tesislerini hedef almayacağını, yalnızca askeri tesislere yönelik karşı saldırı yapacağını iletti.

ABD PETROL FİYATLARININ ARTMASINDAN ENDİŞELİ

ABD medyasının görüş aldığı ABD’li bir yetkili, Netenyahu’nun saldırıyı yaklaşan ABD seçimlerini etkilemeyecek şekilde planlamayı kabul ettiğini söyledi. Uzmanlar, İsrail’in İran’ın enerji tesislerine yönelik bir saldırı düzenlemesi petrol fiyatlarının yükselmesine yol açarak yaklaşan ABD seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı Kamala Harris'in yüksek benzin fiyatlarından memnun olmayan seçmenler nezdindeki şansını azaltabileceği değerlendirmesini yapıyor.

İSRAİL NÜKLEER SANTRALLERİ HEDEF ALMAYACAK

ABD medyasında yazılanlara göre İsrail’in İran’ın nükleer ya da petrol tesislerini hedef almama taahüdünün geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden ile Netanyahu arasında yapılan telefon görüşmesinde ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant arasında yapılan görüşmelerde verildiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

İran, 1 Ekim'de iki dalga halinde İsrail topraklarına yaklaşık 180 balistik füze fırlatmıştı. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN