İsrail polisi Doğu Kudüs'te TRT Haber ekibine saldırdı

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya ulaşmak isteyen Filistinlileri darbettiği anları kaydeden TRT Haber ekibine saldırdı. Kameraman Ömer Avvad, polislerin itmesi nedeniyle yere düşerken, basın mensupları alandan zorla uzaklaştırdı.

Her cuma olduğu gibi sabah saatlerinden itibaren işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresinde ve kapılarında demir bariyerlerle konuşlanan İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya namaza gelen Filistinli gençleri engelledi.

Mescid-i Aksa'nın Bab el-Esbat Kapısı'nda İsrail polisinin bazı Filistinlileri engellemesiyle arbede yaşanırken polis, burada Filistinlileri copla darbetti.

İsrail polisinin, darbettiği bazı Filistinlilerin kıyafetlerinde kan olduğu görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

TRT HABER EKİBİNE SALDIRI

İsrail polisi, o anları kaydeden TRT Haber ekibine de saldırdı, polislerin ittiği kameraman Ömer Avvad yere düştü. İsrail polisi, basın mensuplarını alandan zorla uzaklaştırdı.

TRT Kudüs ofisi ise sahadaki ekibin İsrail nezdinde geçerli akreditasyonu gösteren basın kartlarını birden fazla defa ibraz ettiklerine dikkati çekti.

35 bin Müslüman İsrail'in kısıtlamalarına rağmen Mescid-i Aksa'da cuma namazını eda etti.

İsrail polisi, Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana binlerce kişinin Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını engelleyen ciddi kısıtlamalar uyguluyor.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail işgali altında bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN