İsrail Orta Çağ'a geri döndü: Lübnan'a ok ve mancınıkla saldırdı

İsrail askerleri, Orta Çağ’dan kalma taktikler kullanarak ok ve mancınıkla Lübnan topraklarında yangın çıkarmak için saldırı düzenledi.

İsrail'in Filistin'e yönelik soykırımı devam ederken, Lübnan sınırında da gerilim sürüyor.

İsrail askerlerinin Orta Çağ’dan kalma taktiklerle Lübnan topraklarına saldırı düzenlediği ortaya çıktı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, askerlerin yangın çıkarmak amacıyla ok ve mancınık kullandığı doğrulandı.

İsrail'den Orta Çağ'dan kalma taktik: Lübnan topraklarına ok ve mancınıkla saldırdılar

KARŞILAŞTIĞI ZORLUKLARA ÇÖZÜMÜ BÖYLE BULDU

Bu sıra dışı taktikler, IDF'nin sınır boyunca uzanan kayalık, çalılık ve yoğun bitki örtüsüyle dolu arazide karşılaştığı zorluklara karşı bir çözüm olarak kullanıldı. IDF, bu alanların Hizbullah tarafından siper olarak kullanılmasını engellemek amacıyla yangın çıkarma yöntemine başvurduklarını belirtti.

Ancak, IDF yetkilileri bu taktiğin yaygın bir uygulama olmadığını ve yerel bir girişim olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Görüntülerde, bir İsrail askerinin yanan bir oku Lübnan topraklarına fırlattığı ve yanan bir topun mancınıkla ateşlendiği görülüyor. İsrail askerlerinin yangın çıkarmak için benzin şişesi de kullandığı görülüyor.

Resim

Öte yandan İsrail ordusundan videoya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Lübnan'ın güneyinde Hizbullah ile İsrail ordusu arasında yaşanan çatışmalarda, İsrail'in son günlerde düzenlediği saldırılarda üst düzey bir Hizbullah mensubunun ölmesiyle gerginlik arttı.

Saha komutanının öldürülmesinin ardından İsrail'e misillemede bulunan Hizbullah'ın, 7 Ekim 2023 sonrası İsrail'e yönelik en büyük füze saldırılarından birini gerçekleştirdiği duyurulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN